Luni – Vineri : 08:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică: Închis

Centru de zi pentru adicții

Clinica Lavinia Davidescu Oradea

Profilul serviciului

Diagnosticarea și tratarea tulburărilor mentale de comportament legate de consumul de alcool și a altor substanțe (cannabis, etnobotanice, opioide, sedative și hipnotice) și posibilele comorbidități somatice asociate.

Pacientul va fi evaluat inițial de o echipă multidisciplinară formată dintr-un psihiatru, un medic de medicină internă și un psiholog. Anumite cazuri pot avea nevoie de consultații de la specialitățile neurologie si cardiologie.

Clinică psihiatrie Oradea

Interviul motivațional sau terapia de creștere motivațională

Reprezintă o abordare de consiliere utilizată pentru a ajuta oamenii să găsească motivația de a face o schimbare pozitivă de comportament – metodă eficientă pentru cei care au sentimente contradictorii cu privire la schimbarea comportamentului lor.

Fiecare pacient va beneficia la internare de un pachet standardizat de investigații de laborator (profil hepatic, renal, dozare vitamine, markeri inflamatori, hemoleucogramă etc.) și toxicologie (screening și de confirmare).

Tipuri de adicții ce pot beneficia de tratament în Centrul de zi

 • Adicția de alcool
 • Adicția de opioide
 • Adicția de etnobotanice

Termenii următori vă vor ajuta să vă familiarizați cu semnele și simptomele care apar la consumul de alcool și alte substanțe. Serviciul nostru ar putea veni în sprijinul celor care se confruntă cu unul sau mai multe dintre cele de mai jos:

 • Intoxicație: Comportament maladaptativ asociat cu ingestia recentă de substanță.
 • Sevraj: Sindrom care apare în urma incetarii uzului masiv de o substanță.
 • Toleranță: Pentru intoxicare este necesară mai multă substanță – prin uzul continuu masiv sau continuu – aceeași cantitate de substanță produce toleranță.
 • Abuz: Model maladaptativ al uzului de substanță, rezultand în probleme și consecințe adverse repetate.
 • Dependență/Adicție: Nevoie psihologică și/sau fizică de a continua luarea substanței. Prezența simptomelor de sevraj sau de abstinență implică de obicei dependența.
 • Sindromul de discontinuare: termen relativ nou introdus folosit în legătură cu semnele și simptomele tranzitorii de sevraj după încetarea utilizării unui medicament prescris.

Tratamentul adicțiilor are ca scop

 • Dezintoxicarea și tratamentul oricăror simptome de sevraj. Posibilile tulburări mintale coexistente trebuie tratate atunci cand pacientul este abstinent.
 • Facilitarea înțelegerii bolii și a problemei cu care acesta se confruntă, psihoeducație, stimularea motivației abstinenței, găsirea și antrenarea unor modalități sănătoase de adaptare.
 • Crearea unui plan de tratament psihiatric dar și psihologic/psihoterapeutic, adaptate în funcție de nevoile pacientului: terapie cognitiv comportamentală, terapie prin artă, etc.
 • Activitățile sportive pot completa planul de tratament în funcție de particularitățile fiecărui pacient și nevoile acestuia.

 Psihofarmacoterapia

 • Pe perioada dezintoxicării – vitaminoterapie, hidratare adecvată, se tratează malnutriția dacă este prezentă, BZD & hipnoinductoare pt simptomele de sevraj, neuroleptice utilizate cu prudență în cazul celor cu sindrome de sevraj complicate, tratarea unor posibile simptome neurovegetative etc.
 • Pe termen lung – Naltrexona, Nalmefene, timostabilizatoare, anxiolitice, antidepresive dar și alte preparate care pot fi utile în tratarea unor posibile comorbidități psihiatrice de fond – tulburări de dispoziție sau de anxietate. 

Complicațiile sevrajului la alcool ce necesită internare pentru observație continuă, inițierea medicației și efecturea unui plan terapetic complex sunt:

 • Delirium de sevraj alcoolic
 • Tulburarea amnestică persistentă indusă de alcool
 • Encefalopatia Wernicke (complex acut de simptome neurologice)
 • Sindromul Korsakoff (condiție apărută în urma consumului cronic de alcool)

 Alte tulburări legate de consumul de substanțe

Sindroamele induse de substanțe pot să imite întreaga gamă de boli psihiatrice, incluzand tulburările majore ale dispoziției, tulburările psihiatrice, anxioase dar și tulburări de personalitate.

Asadar, pacienții care se prezintă cu tulburări primare prin uz de substanțe trebuie evaluați și din punctul de vedere al comorbidității psihiatrice (diagnostic dual) care poate să contribuie la abuzul și dependența de substanțe.

Abuzul de substanțe se asociază frecvent cu tulburări de personalitate (antisocial, borderline, personalitatea narcisică), iar pacienții depresivi, anxiosi sau psihici pot sa se auto trateze cu substanțe prescrise. 

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Când ar trebui să fac o programare la medicul psihiatru?

Clinica Davidescu este dornică să ofere cele mai bune îngrijiri psihiatrice susținute de practici bazate pe dovezi. Ne propunem să oferim cele mai actuale și avansate tratamente susținute de diverse cercetări de ultimă oră.

Poate fi benefic să vorbiți cu un psihiatru despre orice emoții, gânduri sau comportamente tulburătoare care au fost perturbatoare pentru funcționarea zilnică pentru o perioadă lungă de timp. Cu expertiza și intuiția lor plină de compasiune, psihiatrii pot oferi un sprijin care contribuie la o creștere personală pozitivă și la îmbunătățirea stării generale de bine.

Psihiatrii noștri alocă timp pentru a înțelege simptomele unei persoane și pentru a identifica problemele subiacente care contribuie la problemele actuale. Aceștia elaborează planuri de tratament personalizate care pot include terapie individuală sau de grup, modificări ale stilului de viață și medicamente, dacă este necesar.

Prima vizită la clinica Davidescu

Cea mai bună reabilitare începe cu un diagnostic precis. În urma unei evaluări, se va discuta cu dumneavoastră un plan de tratament cuprinzător, inclusiv obiectivele de reabilitare pe termen scurt și lung.

În timpul primei vizite la Clinica Davidescu, conversația se concentrează pe simptomele actuale, experiențele anterioare, medicamentele luate în trecut care au avut un impact asupra sănătății mintale, dar și pe istoricul medical relevant al familiei, printre alte puncte de discuție. Ne focusăm pe construirea încrederii pacientului deoarece acest lucru permite ca diagnosticul să fie cât mai precis posibil, astfel dezvoltând soluții personalizate care îl pot ajuta.

Specialistii noștri evaluează sănătatea mintală printr-o varietate de teste și evaluări. Acestea pot include:

 • teste funcționale cognitive care evaluează memoria, atenția, coordonarea, rezolvarea problemelor
 • teste psihometrice care măsoară modul în care gândurile, sentimentele și comportamentele sunt conectate
 • interviuri structurate pe întrebări specifice pentru a ne documenta despre starea pacientului
 • teste psihologice obiective

Fiecare test poate fi folosit în combinație pentru o evaluare cuprinzătoare a bunăstării psihice a unui pacient. Cu ajutorul unor teste adecvate, psihiatrii sunt capabili să diagnosticheze cu precizie afecțiunile și să ofere pacienților tratamente adecvate.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Consultație inițială200 Lei
Consultație control150 Lei
Consultație de urgență350 Lei
Consiliere psihiatrică 30 min200 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:

 • întocmirea unui istoric medical complet
 • efectuarea unui examen clinic
 • diagnosticare și prescriere tratament
 • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Psihoterapeuții și psihiatrii noștri experimentați folosesc terapii bazate pe dovezi pentru a oferi tratamente eficiente pentru o serie de probleme emoționale și comportamentale cu care se pot confrunta clienții noștri. În plus, ne angajăm să oferim o atmosferă de acceptare și de nejudecare, în care clienții noștri simt că își pot împărtăși în mod deschis gândurile și sentimentele fără teamă sau condamnare.

Clinica Davidescu oferă servicii de cea mai înaltă calitate. Echipa noastră experimentată de specialiști se angajează să le ofere pacienților planuri de tratament pline de compasiune și foarte personalizate, care să răspundă nevoilor individuale.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

Cu un personal atent și grijuliu, programări flexibile și o gamă de servicii de sănătate mintală, clinica noastră este locul ideal pentru a începe călătoria spre bunăstarea fizică și emoțională.

Abordarea noastră centrată pe pacient este concepută pentru a crea încredere, confort și înțelegere între echipa noastră și pacienții noștri, adoptăm și o abordare holistică a asistenței medicale, înțelegând că atunci când o parte a vieții unei persoane este dezechilibrată, aceasta afectează sănătatea și bunăstarea mentală generală.

Echipa medicală

Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.

Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.

Dr. Petru Ioan Pașcalău

Medic specialist psihiatru

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Stările de sănătate mintală care pot fi diagnosticate și tratate de un psihiatru includ:
 • dependențe, cum ar fi abuzul de droguri sau de alcool
 • anxietate și atacuri de panică și fobii
 • tulburarea obsesiv-compulsivă
 • tulburarea de stres posttraumatic
 • tulburări de personalitate
 • schizofrenie
 • depresie și tulburare bipolară
 • demența și boala Alzheimer
 • tulburări de alimentație, cum ar fi anorexia și bulimia
 • tulburări de somn, cum ar fi insomnia
Psihiatrii pot oferi, de asemenea, sprijin psihologic pentru persoanele cu afecțiuni fizice pe termen lung, dureroase sau terminale.
Consultarea unui psihiatru poate fi benefică pentru persoanele care se confruntă cu probleme psihologice, cum ar fi depresia, anxietatea și dependența. Dacă vă luptați cu modele persistente de gânduri tulburătoare sau vă simțiți copleșit de emoțiile dumneavoastră pentru o perioadă de timp îndelungată, solicitarea ajutorului unui profesionist în domeniul sănătății mintale poate fi deosebit de benefică. Un psihiatru poate lucra cu dvs. pentru a explora cauzele care stau la baza problemelor și vă poate oferi tehnici pentru a vă ajuta să gestionați situațiile sau emoțiile dificile. Întâlnirea cu un psihiatru ar putea să vă ofere un răgaz din suferința dumneavoastră, să vă permită să vă cunoașteți mai bine și să vă ofere acces la resurse terapeutice valoroase.
Deși poate fi intimidant la început, este important să vă amintiți că a consulta un psihiatru nu este un semn de slăbiciune; mai degrabă este o oportunitate pentru dumneavoastră de a prelua controlul asupra bunăstării dumneavoastră mentale și de a găsi calea către schimbări pozitive în viața dumneavoastră. Profesioniști noștri în domeniul sănătății mintale sunt foarte bine pregătiți și cu experiență în lucrul cu pacienții pentru a-i ajuta să își gestioneze sănătatea mintală. Atunci când consultați un psihiatru, vi se pot adresa întrebări personale cu scopul de a se stabili un plan de tratament personalizat, cum ar fi medicamente, terapie sau alte forme de îngrijire, în funcție de nevoile individuale. La Clinica Davidescu, profesioniștii noștri vă vor respecta întotdeauna sentimentele și dorințele, oferind în același timp îndrumări adaptate nevoilor dumneavoastră.
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Oferte Active Clinica Davidescu. Super prețuri la pachete cu plata online!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.