Luni – Vineri : 08:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică: Închis

Terapie cu Oxigen Hiperbar

Ce este terapia cu oxigen hiperbar?

Oxigenoterapia hiperbară este un tip de tratament utilizat pentru a accelera vindecarea diferitelor țesuturi și organe. Scopul este de a oferi sângelui o cantitate suficientă de oxigen, prin inhalarea oxigenului pur, pentru a repara țesuturile și a restabili funcția normală a organismului.

Terapie cu oxigen hiperbar
Efectele benefice ale oxigenului hiperbar

Crește oxigenarea țesuturilor și a celulelor, stimulează activitatea sistemului imunitar, crește metabolismul, scade inflamația în corp, reechilibrează balanța acid/alcalină, îmbunătățește activitatea enzimelor celulare, îmbunătățește circulația periferică (inclusiv în cazul diabeticilor), scade efectele toxice ale chimioterapiei și radioterapiei, stimulează activitatea creierului, îmbunătățește memoria.

Ședințele de oxigenoterapie hiperbar

Sunt confortabile și relaxante și tot ce trebuie să faci este să respiri oxigen pur, în interiorul unei camere cu presiune atmosferică crescută, care îmbunătățește distribuția oxigenului prin organism.

Celebrăm oxigenul care reface viața.

Îmbunătăți-vă sănătatea cu ajutorul terapiei oxigen hiperbar doar la Clinica Daviescu! Terapia cu oxigen hiperbar întărește imunitatea, având multiple beneficii pentru o viață sănătoasă!

 • creşte imunitatea organismului, energia şi rezistenţa fizică, având un rol important în prevenirea apariţiei cancerului;
 • îmbunătăţeşte concentrarea şi abilităţile cognitive; îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale, ameliorează tulburările de memorie și capacitatea de concentrare
 • reduce stresul şi favorizează un somn odihnitor;
 • permite recuperarea rapidă după zboruri frecvente sau zboruri lungi;
 • reduce sentimentele de depresie, furie sau tristeţe;
 • curăţă și flexibilizeaza arterele, vasele de sânge, previne AVC;
 • grăbeşte vindecarea rănilor;
 • asigură o refacere uşoară după intervenţii chirurgicale;
 • elimină / atenuează durerile articulare și musculare;
 • ajută la procesul natural de întinerire -efect de alungire a telomerilor;

Pentru toate aceste beneficii, programați-vă la o cură de oxigen hiperbar la Clinica Lavinia Davidescu.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Când ar trebui să apelez la terapia cu oxigen hiperbar?

Beneficiile HBOT sunt cu adevărat revoluționare, ceea ce face ca aceasta să fie o parte importantă a medicinei moderne și a asistenței medicale de astăzi. S-a demonstrat că HBOT îmbunătățește circulația și stimulează producția de antioxidanți în organism, precum și că promovează o mai bună vindecare a rănilor și regenerarea țesuturilor, fiind astfel benefică pentru cei cu boli cronice, cum ar fi diabetul sau paralizia cerebrală, care suferă adesea de o circulație deficitară.

Este din ce în ce mai mult utilizată pentru afecțiuni legate de îmbătrânire, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale și sindroamele neurologice. În general, această terapie s-a dovedit a fi sigură atunci când este administrată corect și la niveluri de intensitate adecvate, fiind promițătoare pentru tratarea afecțiunilor grave atunci când tratamentele tradiționale au eșuat.

Clinica Davidescu este aici pentru tine

Asigurarea unui sprijin personalizat pe întreaga durată a tratamentului este obiectivul clinicii noastre și ne angajăm să vă ajutăm să obțineți rezultate pozitive în timpul procesului medical.

Terapia cu oxigen hiperbar este utilizată pentru a trata mai multe afecțiuni medicale. Iar La Clinica Davidescu puteți beneficia de această terapie în următoarele situații:

 1. Diagnostic, tratament și urmărire boala de decompresie
 2. Diagnostic, tratament și urmărire intoxicație cu monoxid de carbon
 3. Diagnostic, tratament și urmărire embolie arterială gazoasă (bule de aer în vasele de sânge)
 4. Diagnostic, tratament și urmărire anemie severă
 5. Diagnostic, tratament și urmărire leziuni cerebrale
 6. Diagnostic, tratament și urmărire arsuri
 7. Diagnostic, tratament și urmărire gangrenă
 8. Diagnostic, tratament și urmărire răni care nu se vindecă, cum ar fi ulcerul piciorului diabetic
 9. Diagnostic, tratament și urmărire rănire prin strivire
 10. Diagnostic, tratament și urmărire surditate bruscă
 11. Diagnostic, tratament și urmărire pierderea vederii, bruscă și nedureroasă
 12. Diagnostic, tratament și urmărire grefă de piele sau lambou de piele cu risc de moarte tisulară
 13. Diagnostic, tratament și urmărire infecții ale pielii care provoacă moartea țesuturilor
 14. Diagnostic, tratament și urmărire leziuni provocate de radiații

Clinica Lavinia Davidescu vine în ajutorul pacienților prin oferirea a două dispozitive pentru terapie cu oxigen hiperbaric, în recuperarea respiratorie post COVID!

Fibroză pulmonară post COVID este principala sechelă după fază acută a pneumoniei COVID-19, manifestările sale clinice fiind dispneea la efort, persistența insuficienței respiratorii și dependenței de oxigen, tusea cronică, fatigabilitatea de efort. Terapia cu oxigen hiperbar este indicată ca terapie adjuvantă în recuperarea post COVID. Oxigenoterapia hiperbară stimulează regenerarea celulară prin creșterea cantității de oxigen disponibil țesuturilor, are efect antiinflamator și regenerator.

Care sunt efectele benefice ale terapiei cu oxigen hiperbar? Efectele benefice constau în facilitarea difuziei oxigenului către țesuturile lezate sau care nu sunt suficient vascularizate, stimulând vindecarea lor; îmbunătățirea sistemului imunitar prin activarea limfocitelor pentru a lupta împotriva infecției virale și reducerea rapidă a inflamației și edemului prin vasoconstricția datorată hiperoxiei.

Se recomandă cel puțin 10 ședințe zilnice de 60 de minute pentru un rezultat pozitiv, mergând până la 20 în funcție de gravitatea fibrozei post COVID. În funcție de starea dumneavoastră și de planul de tratament prescris de medic, ședințele pot dura între treizeci de minute și două ore și au loc, de obicei, zilnic sau de mai multe ori pe săptămână, pe o perioadă de patru până la opt săptămâni. Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile cu terapia de oxigen hiperbar.

Nu ezitați să ne cereți ajutorul, suntem aici pentru dumneavoastră!

Prima vizită la clinica Davidescu

Oricine ia în considerare o ședință de terapie cu oxigen hiperbar (HBOT) va primi o evaluare completă la prima vizită. Această evaluare poate include istoricul medical, potențialele beneficii pentru sănătate ale HBOT și o explicație a întregului proces. Fiecare ședință este adaptată la obiectivele specifice fiecărui pacient în parte și la obiectivele sale. În timpul sesiunilor în timp real, respirația va fi monitorizată și nivelurile de oxigen vor fi ajustate după cum este necesar pentru a asigura siguranța pacientului. 

Specialistul vă va explica procesul și va răspunde la orice întrebări sau preocupări pe care le puteți avea cu privire la procedură. În timpul terapiei cu oxigen hiperbar, veți intra într-o cameră presurizată și veți respira oxigen pur pentru a accelera vindecarea.

În timpul terapiei cu oxigen hiperbar se efectuează de obicei ca procedură ambulatorie, dar poate fi oferită și în timpul spitalizării.

În timpul terapiei, presiunea aerului din cameră este de aproximativ 2 până la 3 ori mai mare decât presiunea normală a aerului. Presiunea crescută a aerului va crea o senzație temporară de plenitudine în urechi. Acest lucru este similar cu ceea ce ați putea simți într-un avion sau la o înălțime mare.

Pentru a beneficia de terapia cu oxigen hiperbar, probabil că veți avea nevoie de mai mult de o ședință. Numărul de ședințe depinde de starea dumneavoastră medicală.

Pentru a trata în mod eficient afecțiunile medicale aprobate pentru terapia cu oxigen hiperbar realizăm un plan de tratament personalizat. Acest plan poate include alte terapii și medicamente care sunt concepute pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră unice.

La Clinica Davidescu, ne focusăm pe construirea încrederii pacientului deoarece acest lucru permite ca diagnosticul să fie cât mai precis posibil, astfel dezvoltând soluții personalizate care îl pot ajuta.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Terapie oxigen hiperbar 1 ședință (60min)200 Lei
Terapie oxigen hiperbar 1 ședință (90 min)250 Lei
Terapie oxigen hiperbar 10 ședințe (60 min)1750 Lei
Terapie oxigen hiperbar 10 ședințe (90 min)2000 Lei
Terapie oxigen hiperbar 20 ședințe (60 min)3500 Lei
Terapie oxigen hiperbar 20 ședințe (90 min)4000 Lei
Terapie oxigen hiperbar 7 ședințe (60 min)1250 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:

 • întocmirea unui istoric medical complet
 • efectuarea unui examen clinic
 • diagnosticare și prescriere tratament
 • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Clinica noastră este cea mai bună alegere pentru recuperarea rapidă cu terapie cu oxigen hiperbar.

Această procedură avansată și neinvazivă ajută la scăderea timpului de vindecare, la îmbunătățirea rezultatelor și la reducerea nivelului de durere pentru cei care suferă de o gamă largă de afecțiuni medicale. Oferind facilități de ultimă generație dotate cu cea mai modernă tehnologie, experții noștri medicali instruiți monitorizează cu vigilență pacienții pe tot parcursul tratamentului cu oxigen hiperbar pentru a asigura cel mai bun rezultat care să maximizeze rezultatele și să minimizeze riscurile.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

Angajamentul nostru față de cele mai bune standarde de practică, servicii excelente pentru clienți și resurse, ne permite să le oferim clienților noștri încredere că primesc cea mai bună îngrijire disponibilă cu ajutorul nostru. Planurile și terapiile noastre individualizate pot ajuta la reducerea inflamației, la creșterea circulației și la restabilirea unei funcții celulare sănătoase.

Alegerea clinicii noastre merge dincolo de simpla terapie cu oxigen hiperbar – este o decizie care duce la rezultate de succes atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unor profesioniști cu experiență care oferă îngrijire de cea mai înaltă calitate în timp util, atunci nu căutați mai departe de Clinica Davidescu.

Echipa medicală

Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.

Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.

Dr Lavinia Davidescu
Lector Univ. Dr. Lavinia Davidescu

MEDIC PRIMAR PNEUMOLOG

 • Ecografie generală
 • Explorări funcționale respiratorii
 • Endoscopie bronșică
 • Managementul tulburărilor respiratorii în timpul somnului- somnologie nivel I și II
 • Managementul tulburărilor respiratorii în timpul somnului- ventilație non-invazivă

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Terapia cu oxigen hiperbar (HBOT) este un tratament medical avansat care crește nivelul de oxigen pentru a îmbunătăți capacitatea naturală de vindecare a organismului. Această terapie extrem de specializată crește concentrația de oxigen în sânge și în țesuturi, permițând transportarea mai mult oxigen în tot corpul. Atunci când HBOT este utilizată în combinație cu antibiotice, poate trata infecțiile cronice care nu răspund la tratamentele convenționale. În plus, acest tratament puternic oferă beneficii terapeutice pentru multe afecțiuni, cum ar fi boala de decompresie, leziuni cerebrale traumatice și arsuri, ceea ce îl face un bun medical valoros. HBOT se administrează sub supraveghere medicală într-o cameră presurizată pentru a asigura siguranța pacienților în timpul tratamentelor. Pacienții expuși la această terapie benefică vor găsi o mare ușurare a problemelor lor cronice într-un timp scurt - și totul fără intervenții chirurgicale extinse sau medicamente pe termen lung. La Clinica Davidescu specialiștii noștri, sunt dedicați să se asigura că pacienții noștri primesc cea mai bună îngrijire posibilă.
Terapia cu oxigen hiperbar presupune ca pacientul să respire oxigen pur într-un mediu controlat sub presiune. Acest tratament specializat este de obicei administrat de medici cu certificare de specialitate, cu o pregătire și o expertiză vastă, cum ar fi medici de urgență și de medicină internă, pneumologi, anesteziști și specialiști în terapie intensivă. La Clinica Davidescu medicii noștri au pregătire specializată și certificare în utilizarea camerelor de oxigen hiperbar ca tehnologie medicală și oferă pacienților lor o îngrijire bine informată și individualizată. În plus, aceștia înțelegem riscurile asociate cu această abordare terapeutică și luăm toate măsurile de precauție necesare pentru a ne asigura că este efectuată în mod corespunzător și în siguranță.
Terapia cu oxigen hiperbar este o formă de tratament medical din ce în ce mai populară, înțeleasă pe scară largă ca având multe beneficii potențiale pentru sănătate. Este cel mai frecvent utilizată pentru a trata afecțiuni grave, cum ar fi bolile de decompresie și intoxicațiile cu monoxid de carbon, precum și rănile care nu se vindecă eficient. Această terapie implică inhalarea unor concentrații ridicate de oxigen furnizate sub presiune de o cameră hiperbar. Deși cercetările recente au indicat că această terapie poate fi benefică și pentru alte afecțiuni, ea este în general recomandată doar pentru persoanele care se confruntă cu probleme grave de sănătate, unde beneficiile potențiale s-au dovedit mai substanțiale în cadrul testelor clinice. Pentru persoanele care caută să obțină o ameliorare a problemelor de sănătate moderate sau modificări mai puțin importante ale calității vieții, ar trebui probabil să fie explorate mai întâi tratamentele alternative, cum ar fi regimurile de exerciții fizice sau schimbările alimentare.
Terapia cu oxigen hiperbar este o opțiune de tratament medical eficient care poate fi utilizată pentru a trata o varietate de afecțiuni, dar cât de des ar trebui să fie efectuată? Frecvența cu care o persoană ar trebui să primească HBOT va depinde de o gamă largă de factori, cum ar fi gravitatea afecțiunii și tipul de terapie pe care o primește. În general, sesiunile de HBOT sunt mai eficiente atunci când au loc de mai multe ori pe săptămână, pentru perioade de timp îndelungate; cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna necesar. În cele din urmă, este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză cu privire la frecvența cu care ar trebui administrate sesiunile de HBOT pentru situația dumneavoastră particulară.
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Oferte Active Clinica Davidescu. Super prețuri la pachete cu plata online!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.