Somnologie
Anunț important!
Anunț. Se decontează închirierea lunară a aparatelor CPAP, AutoCPAP și BiPAP-BiLevel pentru terapia Sindromului de Apnee în Somn. Medicul specialist cu competență în somnologie este cel care poate da prescripție medicală pentru închirierea acestor aparate CPAP. Pentru a primi decontarea, este nevoie de polisomnografie / somnografie recentă.
Vezi video-ul de mai jos pentru a vedea dacă ai apnee în somn.
Ce este somnologia?
Partenerul tău de viață sforăie? Știai că acesta este unul din principalele simptome ale sindromului de apnee în somn? Diagnosticul este pus de către medicul cu competență în somnologie pe baza unei investigații medicale numită polisomnografie
La Clinica Lavinia Davidescu găsiți soluția unui somn odihnitor!
Somnologia este specialitatea medicală care se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor care afectează somnul, cum ar fi insomnia, sindromul de apnee în somn sau narcolepsia.
Specialiști în medicina somnului, lucrează cu pacienții pentru a identifica și aborda orice problemă care ar putea avea un impact asupra calității sau duratei somnului lor. Aceștia pot utiliza tehnici precum polisomnografia, un tip de studiu al somnului care măsoară nivelul tensiunii arteriale, activitatea undelor cerebrale, ritmul cardiac și respirația, mișcările ochilor, observând anomalii care servesc drept markeri revelatori ai unei anumite tulburări de somn.
Medicii pot recomanda, de asemenea, modificări ale stilului de viață, cum ar fi ajustarea rutinelor de culcare sau modificări ale mediului de somn, precum și medicamente sau alte tratamente pentru a ajuta pacienții să își îmbunătățească somnul.
Când ar trebui să fac o programare la specialistul în somnologie?
Există mai multe semne care indică faptul că un pacient ar putea beneficia de o consultație la un somnolog sau la un specialist în medicina somnului. Unele motive comune pentru a consulta un somnolog includ:
Dificultate în a adormi sau a rămâne adormit: Dacă aveți probleme în a adormi sau a rămâne adormit în mod regulat, ar putea fi un semn al unei tulburări de somn, cum ar fi insomnia. Un somnolog poate ajuta la diagnosticarea și tratarea insomniei și a altor tulburări de somn care pot cauza probleme cu somnul.
Somnolență excesivă în timpul zilei: Dacă vă simțiți în mod constant obosit sau somnolent în timpul zilei, în ciuda faptului că dormiți suficient noaptea, ar putea fi un semn al unei tulburări de somn. Un specialist în somnologie poate ajuta la diagnosticarea și tratarea acestor afecțiuni pentru a vă îmbunătăți somnul și a reduce somnolența din timpul zilei.
Sforăitul puternic și persistent poate fi un semn de apnee în somn, o tulburare care poate perturba somnul și poate cauza alte probleme de sănătate. Dacă dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți sforăie puternic și regulat, ar putea merita să vorbiți cu un medic specialist în somnologie pentru a determina dacă este necesar un tratament.
Somnambulism sau vorbit în somn: Dacă dumneavoastră sau cineva pe care îl cunoașteți experimentează somnambulism sau vorbește în somn, ar putea fi un semn al unei tulburări de somn. Un somnolog poate ajuta la determinarea cauzei și poate recomanda opțiuni de tratament.
Alte simptome legate de somn: Dacă vă confruntați cu alte simptome legate de somn, cum ar fi dificultatea de a rămâne treaz în timp ce conduceți sau probleme cu memoria sau concentrarea, faceți o programare la clinica noastră pentru a determina dacă o tulburare de somn este cauza.
În general, dacă vă confruntați cu probleme cu somnul sau aveți îngrijorări cu privire la sănătatea somnului dumneavoastră, este o idee bună să vorbiți cu un profesionist din domeniul sănătății, cum ar fi un somnolog, pentru a determina cauza și a obține un tratament adecvat.
Anunț important
Se decontează închirierea lunară a aparatelor CPAP, AutoCPAP și BiPAP-BiLevel pentru terapia Sindromului de Apnee în Somn. Medicul specialist cu competență în somnologie este cel care poate da prescripție medicală pentru închirierea acestor aparate CPAP. Pentru a primi decontarea, este nevoie de polisomnografie/somnografie recentă.
Clinica Davidescu este aici pentru tine
Există diferite tipuri de tulburări de somn care pot afecta persoane de toate vârstele. Indiferent de problemă este important să știți că în Clinica Davidescu beneficiați de asistență de specialitate, diagnostic, tratament și monitorizarea evoluției tratamentului. Medicii noștri sunt experți în tratamentul și gestionarea întregului spectru de tulburări de somn, cum ar fi:
- Insomnia – dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormit ce influențează calitatea sau durata somnului
- Sforăitul – tulburare care poate perturba somnul și poate cauza alte probleme de sănătate. Sforăitul apare atunci când există o obstrucție parțială a căilor respiratorii în timpul somnului, cel mai frecvent din cauza relaxării mușchilor gâtului. Această îngustare provoacă de obicei un sunet vibrator pe măsură ce aerul trece prin partea din spate a gurii, nasului și gâtului. În timp ce sforăitul poate fi inofensiv, acesta poate fi, de asemenea, un simptom al unei afecțiuni subiacente mai grave, cunoscută sub numele de apnee obstructivă în somn
- Sindromul de apnee în somn – tulburare caracterizată prin pauze repetitive în respirație în timpul somnului, cauzate de un blocaj al căilor respiratorii și imposibilitate de respirație în timpul somnului.
- Somnambulismul – un tip de tulburare a somnului în care o persoană se ridică și se plimbă în timpul etapelor profunde ale somnului. Episoadele de somnambulism pot varia de la comportamente simple, cum ar fi așezarea în pat și privirea în jur, la comportamente complexe, cum ar fi mersul prin casă sau chiar ieșirea din casă. Somnambulismul nu este, de obicei, dăunător, dar poate fi periculos dacă somnambulul se angajează în activități care îl expun riscului de rănire, cum ar fi mersul afară sau încercarea de a conduce o mașină.
- Narcolepsia – tulburare caracterizată prin somnolență excesivă în timpul zilei, episoade bruște de somn și atacuri de somn.
- Sindromul picioarelor neliniștite, numit și boala Willis Ekbom – tulburare de somn care provoacă un impuls irezistibil de a mișca picioarele. Acest impuls poate fi însoțit de senzații la nivelul membrelor (mancarime, durere, senzatia de arsura).
- Tulburarea de comportament de somn REM (rapid eye movement) – tulburare care determină persoana să „acționeze” visurile, uneori în moduri drastice sau violente. ceea ce poate fi periculos și poate perturba somnul.
Dacă vă confruntați cu probleme de somn, este important să vorbiți cu un profesionist din domeniul somnologiei, pentru a determina cauza și a obține un tratament adecvat.
- Diagnostic, tratament și urmărire insomnie
- Diagnostic, tratament și urmărire coșmaruri
- Diagnostic, tratament și urmărire sforăit
- Diagnostic, tratament și urmărire sindrom de apnee în somn
- Diagnostic, tratament și urmărire somnambulism
- Diagnostic, tratament și urmărire narcolepsie
- Diagnostic, tratament și urmărire sindromul picioarelor neliniștite
- Diagnostic, tratament și urmărire tulburarea de comportament de somn REM
- Diagnostic, tratament și urmărire somnolență excesivă în timpul zilei
- Diagnostic, tratament și urmărire enurezis nocturn
Soluția este să alegeți Clinica Davidescu pentru sănătatea dumneavoastră. În cadrul clinicii noastre, pacienții beneficiază de servicii medicale de cea mai bună calitate și siguranță.
Prima vizită la clinica Davidescu
La Clinica Davidescu vom discuta despre ceea ce vă puteți aștepta de la prima consultație și vă vom explica pașii pe care îi veți face pentru ca întâlnirea să decurgă mai ușor pentru dvs.
La prima vizită veți completa toate formularele necesare. Dacă nu înțelegeți întrebările sau formularele, va oferim suport – suntem aici să vă explicăm toate informațiile. In continuare, consultația propriu-zisa va consta în:
Documentarea simptomelor
Primul lucru pe care specialistul îl va face este să descopere simptomele dumneavoastră, adresându-vă întrebări detaliate cu privire la problemele cu care v-ați confruntat, la frecvența cu care apar simptomele și la gravitatea simptomelor atunci când acestea există. Veți fi întrebat despre istoricul medical anterior și despre medicamentele pe care administrați în prezent.
Vă recomandăm să transmiteți medicului orice informație despre simptomele sau afecțiunea dumneavoastră, chiar dacă aveți impresia că ar putea fi neimportantă sau jenantă.
Examinarea fizică
Medicul specialist va efectua, de asemenea, o examinare fizică. Examinarea fizică joacă un rol mai mic în diagnosticare, deoarece problema se află de cele mai multe ori în interior, mai degrabă decât în cazul în care pacientul are simptome fizice notabile.
Tehnici de diagnostic
Jurnal de somn: Pacienții pot fi rugați să țină un jurnal de somn, care presupune înregistrarea tiparelor lor de somn, inclusiv ora la care se culcă, ora la care se trezesc și orice întreruperi ale somnului pe care le experimentează.
Polisomnografie: Acesta este un tip de studiu al somnului care implică monitorizarea activității cerebrale a unei persoane, a mișcărilor oculare și a altor semnale fiziologice în timpul somnului. Aceasta poate ajuta la diagnosticarea tulburărilor de somn, cum ar fi apneea de somn și insomnia.
Actigrafia: Aceasta implică purtarea unui dispozitiv numit actigraf, care urmărește mișcările unei persoane și poate oferi informații despre tiparele de somn ale acesteia.
Testul de latență multiplă a somnului: Acest test măsoară cât de repede adoarme o persoană în timpul zilei și poate fi folosit pentru a diagnostica narcolepsia.
Testul de menținere a stării de veghe: Acest test măsoară cât de bine o persoană este capabilă să se mențină trează în timpul zilei și poate fi folosit pentru a diagnostica somnolența diurnă excesivă.
Somnologii pot folosi una sau mai multe dintre aceste tehnici pentru a diagnostica tulburările de somn și pentru a dezvolta un plan de tratament pentru pacienții lor.
Întocmirea unui plan de tratament personalizat
În cazul în care medicul specialist vă prescrie un tratament, acesta se asigură că înțelegeți pe deplin:
- Ce a fost prescris și ce efect ar trebui sa constatați
- Exact când și cât timp trebuie să luați medicamentele
- Efectele secundare potențiale ale medicamentelor și ce trebuie să faceți în cazul în care acestea apar
De asemenea, verifică schemele terapeutice, astfel încât să nu existe interacțiuni medicamentoase sau reacții adverse.
Programează o consultație
Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.
Lista de prețuri
Consultație inițială somnologie | 200 Lei |
Citire / transfer de date, consultație de control SASO- rezultat card complianță + interpretare + consult | 180 Lei |
Initiere Ventilatie non-invazivă pentru ventilație la domiciliu | 500 Lei/zi |
Pachet somnografie diagnostic (consultație somnologie + somnografie diagnostică + rezultat) | 450 Lei |
Poligrafie / Somnografie cardio-respiratorie diagnostic | 350 Lei |
Poligrafie / Somnografie cardio-respiratorie la domiciliu | 300 Lei |
Poligrafie cu titrare CPAP/BI-PAP cu supraveghere | 350 Lei |
Poligrafie cu titrare CPAP/BI-PAP fară supraveghere la domiciliu | 300 Lei |
Polisomnografie diagnostică (cu EEG de somn), monitorizare nocturnă | 450 Lei |
Polisomnografie diagnostica cu PSG | 600 Lei |
Spitalizare de zi – Diagnostic Sindrom de apnee în somn -somnografie diagnostică | 250 Lei (taxă hotelieră) |
La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:
- întocmirea unui istoric medical complet
- efectuarea unui examen clinic
- diagnosticare și prescriere tratament
- urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului
De ce să alegeți Clinica Davidescu?
La Clinica Davidescu alocăm toate resursele pentru a asigura fiecărui pacient, servicii medicale de prevenție, diagnosticare și monitorizare la cele mai înalte standarde, bazate pe tehnologie de ultimă generație și servicii medicale realizate de o echipă de specialiști cu experiență. Astfel, asigurăm accesul la serviciile noastre printr-un sistem integrat de clinică medicală și laborator de analize.
Suntem aici pentru a fi alături de pacient în fiecare etapă a procesului de tratament, de la diagnosticare, la testare, la urmărire și apoi la stabilirea unui plan de îngrijire. Prin plan de îngrijire, ne referim la faptul că pacienții sunt îndrumați pe parcursul întregului proces de îmbunătățire a sănătății, oferind informații privind modul de prevenire a bolilor, precum și diagnosticarea timpurie a acestora.
Dacă sunteți în căutarea unei îngrijiri experte, cuprinzătoare și personalizate pentru nevoile dumneavoastră de sănătate a somnului, somnologii noștri sunt o alegere excelentă.
Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri
Există multe motive pentru a-i alege pe specialiștii noștri în somnologie pentru nevoile dumneavoastră de sănătate a somnului. Iată câteva dintre ele:
Expertiză și experiență: Specialiștii noștri în somnologie sunt foarte bine pregătiți și au experiență în diagnosticarea și tratamentul tulburărilor de somn. Ei au cunoștințele și abilitățile necesare pentru a diagnostica și trata cu precizie o gamă largă de tulburări de somn, inclusiv insomnia, apneea în somn și narcolepsia.
Îngrijire cuprinzătoare: Somnologii noștri colaborează îndeaproape cu pacienții pentru a oferi o îngrijire cuprinzătoare care abordează toate aspectele sănătății somnului lor. Aceștia pot recomanda modificări ale stilului de viață, cum ar fi ajustarea rutinelor de culcare sau modificări ale mediului de somn, precum și medicamente sau alte tratamente pentru a ajuta pacienții să își îmbunătățească somnul.
Abordare colaborativă: Somnologii noștri lucrează îndeaproape cu alți profesioniști din domeniul sănătății, cum ar fi medicii de îngrijire primară, pneumologii și neurologii, pentru a oferi îngrijire coordonată pacienților lor. De asemenea, aceștia comunică în mod regulat cu pacienții pentru a se asigura că planurile de tratament sunt eficiente și pentru a face orice ajustări necesare.
Tratament personalizat: Adoptăm o abordare personalizată a tratamentului, ținând cont de nevoile și preferințele unice ale fiecărui pacient. Lucrăm cu pacienții pentru a dezvolta planuri de tratament care sunt adaptate la nevoile și obiectivele lor specifice.
Echipa medicală
Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.
Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.
Dr. Lavinia Davidescu
medic primar pneumolog
- Ecografie generală
- Explorări funcționale respiratorii
- Endoscopie bronșică
- Managementul tulburărilor respiratorii în timpul somnului- somnologie nivel I și II
- Managementul tulburărilor respiratorii în timpul somnului- ventilație non-invazivă
Dr. Emese Kiss
medic specialist pneumolog
- Somnologie, polisomnografie și ventilație
Dr. Vharoon Sharma Nunkoo
medic primar NEURolog
- Managementul tulburărilor respiratorii în timpul somnului- somnologie nivel I și II
- Managementul tulburărilor respiratorii în timpul somnului- ventilație non-invazivă
Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.
Recenzii fantastice pentru medicii noștri
Mulțumim toate persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.