Clinică Psihologie Oradea
Ce este psihologia?
Psihologia este un domeniu vast al psihologiei, care evaluează cauzele problemelor, fie temporare, fie severe, ce intervin în funcționarea psihicului uman. Prevenția, diagnoza, dar și intervențiile terapeutice de bază sunt activități ale psihologului, acesta fiind ghidat de principiul că fiecare persoană trebuie privită ca o ființă vie unică, cu specificul și caracteristicile proprii.
Cel mai puternic principiu al medicinii funcționează și în sfera psihologiei, iar ca psiholog evaluezi și intervii pentru persoană care este pacientul, în primul rând, fără să faci rău.
Actul psihologic implică de fiecare dată omul, lucrul cu seamănul tău omul.
Profesia de psiholog cere un nivel înalt de etică profesională, cunoscut fiind faptul că și printr-un gest se poate leza demnitatea sau condiţia unei ființe umane.
Psihologia este psihologia aplicată în patologie și în optimizarea funcționării subiecților umani sănătoși (ex. profilaxia bolilor, optimizarea performanțelor intelectuale etc.)
Cu toate acestea, psihologia nu este doar o știință fundamentală, dar și un domeniu de activitate profesională, care este orientată la optimizarea, ridicarea resurselor psihice ale omului și a posibilităților sale de adaptare, la armonizarea dezvoltării psihice, ocrotirea sănătății, înfruntarea suferințelor și reabilitarea psihică.
Pe scurt, psihologia oferă căi semnificative prin care cercetătorii și practicienii pot obține o înțelegere a minții umane și pot înțelege mai bine de ce oamenii acționează așa cum o fac.
Când ar trebui să fac o programare la un psiholog?
Există multe situații diferite care pot determina o persoană să solicite un consult psihologic. Uneori, un consult este recomandat dacă cineva se luptă cu stresul, anxietatea, depresia sau alte probleme de sănătate mintală. Dacă o persoană se confruntă cu o cantitate copleșitoare de tranziții în viață, cum ar fi un divorț, schimbări în carieră sau un deces în familie, atunci este probabil că ar putea beneficia de o discuție cu un psiholog.
În plus, dacă o persoană experimentează sentimente persistente de singurătate, iritabilitate sau lipsă de speranță, atunci acesta ar putea fi un semn că este necesară asistența psihologică. Este important ca oamenii să aibă grijă de bunăstarea lor psihică și să își amintească faptul că asistența este întotdeauna disponibilă atunci când este nevoie.
Clinica Davidescu este dornică să ofere cele mai bune îngrijiri psihologice susținute de practici bazate pe dovezi. Poate fi benefic să vorbiți cu un psihiatru despre orice emoții, gânduri sau comportamente tulburătoare care au fost perturbatoare pentru funcționarea zilnică pentru o perioadă lungă de timp. Cu expertiza și intuiția lor plină de compasiune, psihologii noștri pot oferi un sprijin care contribuie la o creștere personală pozitivă și la îmbunătățirea stării generale de bine.
Programează o consultație
Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.
Clinica Davidescu este aici pentru tine
La Clinica Davidescu, psihologii noștri sunt pregătiți să ajute oamenii cu o varietate de probleme, cum ar fi depresia, anxietatea, furia sau cum să facă față unei situații stresante, cum ar fi pierderea unei persoane dragi sau a unui loc de muncă. Examinăm comportamentele pe care pacientul le are sau le evită și care mențin sau susțin anxietatea, precum și la gândurile pe care le are pentru a schimba sentimentele și comportamentele într-un mod sistematic.
Aplicăm multe tipuri de terapie, iar unele dintre cele mai comune forme includ:
- Psihanaliza sau terapia psihodinamică
- Terapia comportamentală
- Terapia umanistă
Indiferent de afecțiunea dumneavoastră, vă garantăm că vom avea cea mai bună echipă pentru dumneavoastră. La ce să vă așteptați când veniți în clinica noastră:
- Anamneză amănunțită și o revizuire a istoricului medical
- Posibile teste imagistice, cum ar fi o radiografie sau o tomografie computerizată
- Evaluarea simptomelor dumneavoastră
- Determinarea nevoilor și obiectivelor dumneavoastră
- Stabilirea planului de terapie și tratament
- Plan progresiv de reantrenare la domiciliu
Prima vizită la clinica Davidescu
Prima consultație psihologică este concepută ca o oportunitate pentru ca pacientul să se familiarizeze cu psihologul, să discute despre preocupările sale generale și să înțeleagă mai bine cum funcționează procesul de terapie. În timpul acestei întâlniri inițiale, psihologul va pune, de obicei, întrebări despre istoricul medical și situația actuală a pacientului. De asemenea, poate da instrucțiuni cu privire la orice muncă pregătitoare care ar trebui să fie finalizată pentru a obține cele mai bune rezultate din sesiunile ulterioare.
Prima consultație are ca scop dezvoltarea unei relații cu psihologul dumneavoastră.
Specialistii noștri evaluează sănătatea mintală printr-o varietate de teste și evaluări. Acestea pot include:
- teste funcționale cognitive care evaluează memoria, atenția, coordonarea, rezolvarea problemelor
- teste psihometrice care măsoară modul în care gândurile, sentimentele și comportamentele sunt conectate
- interviuri structurate pe întrebări specifice pentru a ne documenta despre starea pacientului
- teste psihologice obiective
Fiecare test poate fi folosit în combinație pentru o evaluare cuprinzătoare a bunăstării psihice a unui pacient. Cu ajutorul unor teste adecvate, psihologii sunt capabili să diagnosticheze cu precizie afecțiunile și să ofere pacienților tratamente adecvate.
Programează o consultație
Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.
Lista de prețuri
La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:
- întocmirea unui istoric medical complet
- efectuarea unui examen clinic
- diagnosticare și prescriere tratament
- urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului
Aviz psihologic pentru practicarea unei meserii sau profesii | 200 Lei |
Consiliere psihologică de urgență | 250 Lei |
Evaluare psihologică (comisie de evaluare a persoanelor cu handicap, evaluare cognitivă, comportamentală, evaluarea stării afective, evaluarea personalității, dezvoltării, evaluarea stării de sănătate mintală) | 200 Lei |
Ozonoterapie /ședință | 250 Lei |
Pachet ozonoterapie | 2000 Lei |
Psihoterapie de cuplu (dezvoltarea asertivității, creșterea sugestibilității, tehnici de respirație, controlul furiei) | 170 Lei |
Psihoterapie cognitiv – comportamentală individuală (50 min) | 200 Lei |
Psihoterapie de cuplu | 200 Lei |
Neurofeedback ședință individuală | 300 Lei |
Neurofeedback pachet 10 ședințe (cu achitarea pachetului la inițierea terapiei) | 2500 Lei |
Neurofeedback pachet 20 ședințe (cu achitarea pachetului la inițierea terapiei) | 3500 Lei |
Neurofeedback pachet 30 ședințe (cu achitarea pachetului la inițierea terapiei) | 5000 Lei |
De ce să alegeți Clinica Davidescu?
În clinica noastră, ne străduim să oferim cea mai înaltă calitate a îngrijirii pentru fiecare pacient. Înțelegem că sănătatea mintală este un factor major în bunăstarea generală și ne luăm în serios responsabilitatea de a vă ajuta să atingeți starea de bine. Echipa noastră experimentată de profesioniști oferă planuri de tratament individualizate, adaptate pentru a satisface nevoile și preferințele dumneavoastră unice, oferind îndrumare plină de compasiune și sprijin pe tot parcursul procesului.
Clinica Davidescu oferă servicii de cea mai înaltă calitate. Echipa noastră experimentată de specialiști se angajează să le ofere pacienților planuri de tratament pline de compasiune și foarte personalizate, care să răspundă nevoilor individuale.
Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri
Credem că toată lumea merită șansa de a trăi cea mai bună viață a lor, sănătoasă din punct de vedere mental și simțindu-se împuternicită. Pentru a atinge acest obiectiv, ne folosim de tratamente bazate pe dovezi, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală și abordările psihodinamice care oferă schimbări pozitive.
Abordarea noastră centrată pe pacient este concepută pentru a crea încredere, confort și înțelegere între echipa noastră și pacienții noștri, adoptăm și o abordare holistică a asistenței medicale, înțelegând că atunci când o parte a vieții unei persoane este dezechilibrată, aceasta afectează sănătatea și bunăstarea mentală generală.
Echipa medicală
Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.
Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.
Psiholog Adina Manea
- Atestat de liberă practică, Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională
- Atestat de liberă practică, Psihologie clinică și psihoterapie
- Atestat de liberă practică, Psihopedagogie specială
- Atestat în terapie cu Neurofeedback
Psiholog Ursente Maria
Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.
Recenzii fantastice pentru medicii noștri
Mulțumim toate persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.