L – V: 08:00 – 20:00

S – D: Închis

Psihiatrie Oradea

Programează-te la un consult psihiatric sau cere detalii apelând contactele de mai jos.

Clinica Davidescu este aici pentru tine

În clinica noastră ajutăm la ameliorarea și tratarea afecțiunilor psihiatrice, cum ar fi depresia, tulburarea bipolară, tulburările psihotice, inclusiv schizofrenia, tulburările de anxietate, tulburarea obsesiv-compulsivă, și alte afecțiuni psihiatrice grave. Specialiștii noștri oferă o evaluare și un tratament psihiatric cuprinzător pentru a stabiliza simptomele psihiatrice.

Intervenția în situații de criză și tratamentul individualizat și structurat sunt oferite pacienților care au nevoie de un cadru intensiv și sigur. Scopul este de a obține o ameliorare rapidă a simptomelor și de a dezvolta planuri de post-îngrijire pentru un progres continuu după externare. Membrii echipei de tratament lucrează împreună pentru a integra abordări biologice, ale sistemelor familiale, psihosociale și ale abilităților de viață în tratarea individului ca întreg.

Pentru orice afecțiune legată de starea de sănătate mintală veți beneficia de consult de specialitate, de toate investigațiile specifice pentru stabilirea diagnosticului, precum și de tratament personalizat și urmărire.

  1. Diagnostic, tratament și urmărire anxietate și atacuri de panică
  2. Diagnostic, tratament și urmărire tulburarea obsesiv-compulsivă
  3. Diagnostic, tratament și urmărire senzație de tensiune sau de nervozitate
  4. Diagnostic, tratament și urmărire tulburări de personalitate
  5. Diagnostic, tratament și urmărire tulburarea de stres posttraumatic
  6. Diagnostic, tratament și urmărire depresie și tulburare bipolară
  7. Diagnostic, tratament și urmărire gânduri negative constante
  8. Diagnostic, tratament și urmărire probleme de adaptare după schimbări majore în viață sau stres
  9. Diagnostic, tratament și urmărire dependențe, cum ar fi abuzul de droguri sau de alcool
  10. Diagnostic, tratament și urmărire halucinații și schizofrenie
  11. Diagnostic, tratament și urmărire tulburări de alimentație și tulburări de somn
  12. Diagnostic, tratament și urmărire concentrare și atenție scăzute, hiperactivitate

Indiferent de afecțiunea dumneavoastră, vă garantăm că vom avea cea mai bună echipă pentru dumneavoastră. La ce să vă așteptați când veniți în clinica noastră:

  • Anamneză amănunțită și o revizuire a istoricului medical
  • Posibile teste imagistice, cum ar fi o radiografie sau o tomografie computerizată
  • Evaluarea simptomelor dumneavoastră
  • Determinarea nevoilor și obiectivelor dumneavoastră
  • Stabilirea planului de terapie și tratament
  • Plan progresiv de reantrenare la domiciliu

Psihiatrii folosesc mai multe forme de tratament în gestionarea bolilor de sănătate mintală, inclusiv psihoterapia, medicamente precum antipsihoticele, stabilizatorii de dispoziție și antidepresivele. Psihoterapia poate include terapia cognitiv-comportamentală, terapia de familie sau consilierea de grup. De asemenea, poate fi necesară spitalizarea în cazurile severe.

Psihiatrii noștri oferă și recomandă o serie de tratamente, inclusiv:

  • tratament psihologic
  • medicație
  • terapii de stimulare a creierului

De asemenea, aceștia vă vor oferi sfaturi practice despre dietă, somn și alte modalități prin care vă puteți ajuta să vă însănătoșiți. Ei vă vor oferi informații despre afecțiunea dumneavoastră, care vă pot ajuta să vă înțelegeți simptomele și tratamentele.

Psihiatrul dvs. vă va sugera doar tratamente care s-au dovedit a fi sigure și eficiente.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Consultație inițială200 Lei
Consultație control150 Lei
Consultație de urgență350 Lei
Consiliere psihiatrică 30 min200 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:

  • întocmirea unui istoric medical complet
  • efectuarea unui examen clinic
  • diagnosticare și prescriere tratament
  • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Psihoterapeuții și psihiatrii noștri experimentați folosesc terapii bazate pe dovezi pentru a oferi tratamente eficiente pentru o serie de probleme emoționale și comportamentale cu care se pot confrunta clienții noștri. În plus, ne angajăm să oferim o atmosferă de acceptare și de nejudecare, în care clienții noștri simt că își pot împărtăși în mod deschis gândurile și sentimentele fără teamă sau condamnare.

Clinica Davidescu oferă servicii de cea mai înaltă calitate. Echipa noastră experimentată de specialiști se angajează să le ofere pacienților planuri de tratament pline de compasiune și foarte personalizate, care să răspundă nevoilor individuale.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

Cu un personal atent și grijuliu, programări flexibile și o gamă de servicii de sănătate mintală, clinica noastră este locul ideal pentru a începe călătoria spre bunăstarea fizică și emoțională.

Abordarea noastră centrată pe pacient este concepută pentru a crea încredere, confort și înțelegere între echipa noastră și pacienții noștri, adoptăm și o abordare holistică a asistenței medicale, înțelegând că atunci când o parte a vieții unei persoane este dezechilibrată, aceasta afectează sănătatea și bunăstarea mentală generală.

Ce este psihiatria?

Psihiatria este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Psihiatria poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale – scopul său principal – se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socioculturali, politici, juridici, medico-farmacologici. Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale.

Clinică psihiatrie Oradea

Psihiatria diferă de psihologie prin faptul că psihologia se ocupă cu studiul omului în toate ipostazele sale, atât ca individ, ca grup sau ca masă de oameni, pe când psihiatria se ocupă doar de omul cu probleme (emoționale, comportamentale etc). Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber. Asemenea tulburări sunt cauzate de tulburări în dezvoltarea neuronală, dezechilibre ale creierului determinate de influențe ereditare, în anumite contexte biologice și de mediu (interacțiunea unor factori complecși, biologici, sociali și spirituali) care nu pot fi totdeauna puși în evidență cu siguranță. Sarcina psihiatriei este să clarifice rolul acestor diverși factori și influența lor asupra manifestărilor din cursul bolilor mintale. În general, boala poate fi în mod simplu definită ca absență a stării de sănătate. Delimitarea manifestărilor psihice morbide de starea „normală” nu este ușoară, (întrucât fiecare boală psihică are un aspect individual și social, determinat de personalitatea și de experiențele de viață subiective ale fiecărui pacient în parte), se realizează prin tehnici de examinare psihiatrică.

Examinare psihiatrică: Spre deosebire de alte specialități medicale, în psihiatrie principalele tehnici de examinare sunt observația și interviul, deoarece simptomele psihice sunt manifestări anormale în planul trăirilor afective, cogniției și comportamentului, ce nu pot fi obiectivate și cuantificate decât în acest mod. Consultul psihiatric se efectuează într-un cabinet de psihiatrie care este înainte de toate un spațiu, pe care specialistul îl decorează cu liniște, interes, întelegere, calm și acceptare, îndepartând critica, judecățile de valoare, superioritatea, pentru a lăsa loc sentimentului de siguranță, speranță și respect față de opinii, suferințe, dorințe și alegeri. E o zonă în care medicul și pacientul lucrează împreună pentru ca întrebările să-și primească răspunsurile, problemele să își găsească dezlegările.

Interviul psihiatric are drept scop acumularea de informații, pe baza cărora medicul poate trece la etapa următoare, cea de diagnosticare. Deși, aparent nu este decat un dialog, acesta este condus astfel încât să se obțină un tablou cât mai complet. Interviul psihiatric include două etape, anamneza (antecedente personale și familiale, date despre contextul social, familial și profesional, identificarea cauzelor principale și evoluția acestora în timp) și examenul stării psihice prezente (imagine de ansamblu, expresie emoțională, funcții cognitive etc). Ori de cate ori este posibil se încearcă completarea cu informații de la rude sau alte persoane apropiate. Acest procedeu furnizează informații asupra personalității și trăsăturilor de caracter ale pacientului, asupra relațiilor cu alte persoane și asupra experienței anterioare cu probleme psihiatrice. Unele metode diagnostice se bazează pe examenele întreprinse de alți specialiști: psihologii efectuează teste de inteligență și asupra structurii personalității, neurologii constată eventuala prezență a unor leziuni organice ale creierului. La acestea se adaugă investigații psihosociale, precum și utilizarea metodelor moderne de neuroimagistică, examinări neurofiziologice.

Precizarea unui diagnostic orientează terapia și permite estimări privind evoluția. Există însă un mare dezavantaj, acela de a vedea diagnosticul ca pe o etichetă pusă pacientului, (ceea ce uneori crește dificultățile persoanei respective), iar prin fine mecanisme psihologice „eticheta” setează comportamentul, la aceasta adăugându-se uneori reacția anturajului care, direct sau indirect, poate avea o influență negativă. Pentru a evita un astfel de neajuns, orice pacient trebuie consiliat cu multă atenție și răbdare. Este o etapa în care medicul optează, individualizat, pentru un plan terapeutic, ținând cont de specificul fiecărei situații. Acest plan trebuie explicat în detaliu pacientului. De asemenea este de dorit să fie prezentate și variante alternative ale planului inițial schițat de medic. Se discută beneficiile și riscurile fiecărui medicament (ce rațiune stă la baza alegerii respective, care sunt efectele pozitive și reacțiile nedorite posibile, modul de administrare, dozele – fixe / crescatoare / descrescatoare etc. ). În domeniul psihiatriei, consultația de control este foarte importantă, deoarece schemele (cel puțin cele de la inițierea unui tratament) necesită revizuiri și readaptări periodice, în funcție de evoluția simptomatologiei. Există o mare variabilitate individuală în răspunsul la produsele farmacologice cu care se lucrează în aria psihică, motiv pentru care evaluările sunt o necesitate, deși nu pot fi impuse. Din păcate nu există un medicament perfect al fiecărei tulburări, de aceea drumul spre vindecare nu este întotdeauna unul drept, pe pantă continuu ascendentă. Mai mult decât în orice alt sector medical, consilierea psihiatrică ar trebui sa fie o regulă de aur. Povara de a avea o tulburare mintală este una foarte grea – din cauza prejudecăților, din cauza faptului ca nu e „ceva” ce se poate „vedea la analize”, din cauză că de multe ori pare a nu avea nici o logică, din cauza faptului că afectează omul în foarte multe domenii în care activează.

Problemele de sănătate mintală nu ar trebui să fie percepute ca simple slăbiciuni pe care o persoană le poate depăși pur și simplu, deoarece acestea pot fi extrem de problematice și invalidante și afectează o mare parte a populației din întreaga lume. Problemele de sănătate mintală trebuie abordate și tratate înainte ca acestea să provoace perturbări grave în familii, relații și comunități.

Când ar trebui să fac o programare la medicul psihiatru?

Clinica Davidescu este dornică să ofere cele mai bune îngrijiri psihiatrice susținute de practici bazate pe dovezi. Ne propunem să oferim cele mai actuale și avansate tratamente susținute de diverse cercetări de ultimă oră.

Poate fi benefic să vorbiți cu un psihiatru despre orice emoții, gânduri sau comportamente tulburătoare care au fost perturbatoare pentru funcționarea zilnică pentru o perioadă lungă de timp. Cu expertiza și intuiția lor plină de compasiune, psihiatrii pot oferi un sprijin care contribuie la o creștere personală pozitivă și la îmbunătățirea stării generale de bine.

Psihiatrii noștri alocă timp pentru a înțelege simptomele unei persoane și pentru a identifica problemele subiacente care contribuie la problemele actuale. Aceștia elaborează planuri de tratament personalizate care pot include terapie individuală sau de grup, modificări ale stilului de viață și medicamente, dacă este necesar.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Prima vizită la clinica Davidescu

Cea mai bună reabilitare începe cu un diagnostic precis. În urma unei evaluări, se va discuta cu dumneavoastră un plan de tratament cuprinzător, inclusiv obiectivele de reabilitare pe termen scurt și lung.

În timpul primei vizite la Clinica Davidescu, conversația se concentrează pe simptomele actuale, experiențele anterioare, medicamentele luate în trecut care au avut un impact asupra sănătății mintale, dar și pe istoricul medical relevant al familiei, printre alte puncte de discuție. Ne focusăm pe construirea încrederii pacientului deoarece acest lucru permite ca diagnosticul să fie cât mai precis posibil, astfel dezvoltând soluții personalizate care îl pot ajuta.

Specialistii noștri evaluează sănătatea mintală printr-o varietate de teste și evaluări. Acestea pot include:

  • teste funcționale cognitive care evaluează memoria, atenția, coordonarea, rezolvarea problemelor
  • teste psihometrice care măsoară modul în care gândurile, sentimentele și comportamentele sunt conectate
  • interviuri structurate pe întrebări specifice pentru a ne documenta despre starea pacientului
  • teste psihologice obiective

Fiecare test poate fi folosit în combinație pentru o evaluare cuprinzătoare a bunăstării psihice a unui pacient. Cu ajutorul unor teste adecvate, psihiatrii sunt capabili să diagnosticheze cu precizie afecțiunile și să ofere pacienților tratamente adecvate.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Echipa medicală

Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.

Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.

Gavrila Anca Psihiatru
Dr. Gavrilă Anca

Medic specialist psihiatru

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Stările de sănătate mintală care pot fi diagnosticate și tratate de un psihiatru includ:
  • dependențe, cum ar fi abuzul de droguri sau de alcool
  • anxietate și atacuri de panică și fobii
  • tulburarea obsesiv-compulsivă
  • tulburarea de stres posttraumatic
  • tulburări de personalitate
  • schizofrenie
  • depresie și tulburare bipolară
  • demența și boala Alzheimer
  • tulburări de alimentație, cum ar fi anorexia și bulimia
  • tulburări de somn, cum ar fi insomnia
Psihiatrii pot oferi, de asemenea, sprijin psihologic pentru persoanele cu afecțiuni fizice pe termen lung, dureroase sau terminale.
Consultarea unui psihiatru poate fi benefică pentru persoanele care se confruntă cu probleme psihologice, cum ar fi depresia, anxietatea și dependența. Dacă vă luptați cu modele persistente de gânduri tulburătoare sau vă simțiți copleșit de emoțiile dumneavoastră pentru o perioadă de timp îndelungată, solicitarea ajutorului unui profesionist în domeniul sănătății mintale poate fi deosebit de benefică. Un psihiatru poate lucra cu dvs. pentru a explora cauzele care stau la baza problemelor și vă poate oferi tehnici pentru a vă ajuta să gestionați situațiile sau emoțiile dificile. Întâlnirea cu un psihiatru ar putea să vă ofere un răgaz din suferința dumneavoastră, să vă permită să vă cunoașteți mai bine și să vă ofere acces la resurse terapeutice valoroase.
Deși poate fi intimidant la început, este important să vă amintiți că a consulta un psihiatru nu este un semn de slăbiciune; mai degrabă este o oportunitate pentru dumneavoastră de a prelua controlul asupra bunăstării dumneavoastră mentale și de a găsi calea către schimbări pozitive în viața dumneavoastră. Profesioniști noștri în domeniul sănătății mintale sunt foarte bine pregătiți și cu experiență în lucrul cu pacienții pentru a-i ajuta să își gestioneze sănătatea mintală. Atunci când consultați un psihiatru, vi se pot adresa întrebări personale cu scopul de a se stabili un plan de tratament personalizat, cum ar fi medicamente, terapie sau alte forme de îngrijire, în funcție de nevoile individuale. La Clinica Davidescu, profesioniștii noștri vă vor respecta întotdeauna sentimentele și dorințele, oferind în același timp îndrumări adaptate nevoilor dumneavoastră.
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Lucram cu CAS! Vezi super preturi la pachete medicale cu plata online!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971