Luni – Vineri : 08:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică: Închis

Pneumologie pediatrică

Ce este pneumologia pediatrică?

Pneumologia pediatrică este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul și tratarea bolilor pulmonare la copii.

Corpul copiilor este în creștere, prin urmare aceștia au nevoi medicale unice. De obicei, ei își exprimă preocupările în mod diferit față de adulți și nu pot răspunde întotdeauna la întrebările medicale. Pneumologii pediatri știu cum să examineze și să trateze copiii mici și adolescenții în moduri care să îi ajute să se relaxeze și să coopereze. În Clinica Davidescu departamentul de pneumologie pediatrică este amenajat și decorat cu gândul la copii.

Dacă medicul pediatru sau medicul de familie vă sugerează vizitarea pneumologului pediatru, puteți fi siguri că acesta va primi cea mai bună îngrijire posibilă.

clinică penumologie pediatrică Oradea

Clinica Davidescu oferă un cadru confortabil și eficient pentru a vă asigura:

 • Diagnostice precise și tratament prompt pentru o gamă largă de simptome și boli
 • Expertiză în afecțiuni care afectează oricare dintre sistemele organismului
 • Îndrumare, consiliere și intervenții preventive pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate
 • Îngrijire cuprinzătoare pe tot parcursul vieții și îngrijire paliativă

Când ar trebui să fac o programare la pneumologul pediatru?

Deoarece corpul copilului este în continuă creștere și schimbare, acesta are nevoie de asistență medicală care să crească și să se schimbe odată cu el. În mod obișnuit, un adult cu astm nu observă prea multe schimbări în starea generală a plămânilor săi. Cu toate acestea, un copil cu astm probabil că va vedea schimbări. Călătoria devine mult mai ușoară cu ajutorul unui pneumolog pediatru.

Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră suferă de astm sau de o altă afecțiune pulmonară cronică, este important să îi oferiți expertiza necesară. Iată care ar putea fi simptomele:

 • Strângere bruscă în piept în timpul activităților zilnice
 • Dificultăți de respirație atunci când sunt expuși la alergeni
 • Infecții respiratorii cronice
 • Probleme de respirație legate de anxietate
 • Apnee în somn sau apnee obișnuită
 • Zgomote în piept sau respirație zgomotoasă
 • Astm indus de exerciții fizice
 • Tuse constantă

Rețineți că pneumologul pediatru al copilului dumneavoastră ar putea recomanda ca acesta să consulte un alergolog sau un alt tip de medic pentru a determina dacă suferă sau nu de astm. De exemplu, un alergolog ajută să determine dacă copilul dumneavoastră suferă sau nu de astm alergic.

Copilul ar putea dezvolta tuse de fiecare dată când mergeți împreună la plimbare. Sau, ar putea avea probleme în a-și recăpăta respirația după ce se joacă cu animalul de companie al familiei. În astfel de situații, este important să vizitați alergologul pentru a determina ce anume cauzează aceste reacții și cât de grave sunt reacțiile.

Pentru a-i oferi copilului dumneavoastră cea mai bună îngrijire posibilă și pentru a-l ajuta să își mențină controlul asupra sănătății, asigurați-vă că explorați toate căile posibile. Cu cât copilul dumneavoastră știe mai multe despre starea plămânilor săi, cu atât mai ușor este să evite factorii declanșatori și să prevină atacurile.

Oferim îngrijire atât copiilor cât și adolescenților, ceea ce înseamnă că suntem specializați în modul în care aceste tulburări îi afectează pe copii și în tratamentul acestora.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Clinica Davidescu este aici pentru tine

Echipa de pneumologi pediatri oferă expertiză în diagnosticarea și tratarea tulburărilor respiratorii comune, precum și a afecțiunilor pulmonare rare.

În plus, pacienții de pneumologie pediatrică au acces la întreaga noastră echipă multidisciplinară, inclusiv asistente medicale, nutriționiști, terapeuți respiratori, asistenți sociali și specialiști în viața copilului, ceea ce ne permite să oferim o abordare cuprinzătoare, centrată pe pacient și pe familie, pentru fiecare copil pe care avem onoarea de a-l îngriji.

În Clinica Davidescu tratăm întreaga gamă de simptome și tulburări respiratorii:

 1. Diagnostic, tratament și urmărire tuse cronică
 2. Diagnostic, tratament și urmărire respirație șuierătoare
 3. Diagnostic, tratament și urmărire infecții respiratorii recurente și pneumonie
 4. Diagnostic, tratament și urmărire astm bronșic
 5. Diagnostic, tratament și urmărire fibroză chistică
 6. Diagnostic, tratament și urmărire bronșită acută și cronică
 7. Diagnostic, tratament și urmărire broșiectazie
 8. Diagnostic, tratament și urmărire pneumonie
 9. Diagnostic, tratament și urmărire boli pulmonare rare, inclusiv boala pulmonară interstițială
 10. Diagnostic, tratament și urmărire bronșiolita obliterantă
 11. Diagnostic, tratament și urmărire manifestări pulmonare ale COVID-19 la copii

La Clinica Davidescu efectuăm diverse proceduri, teste și examinări pentru a oferi un diagnostic pulmonar precis pacienților noștri. Examenele și testele includ:

 • Radiografii toracice
 • Tomografie computerizată
 • Ultrasunete
 • Teste de evaluare a funcției pulmonare
 • Bronhoscopie
 • Spirometrie
 • Pulsoximetrie
 • Biopsie pleurală pentru a îndepărta o mică mostră de țesut din pleură
 • Bronhoscopie
 • Studiul somnului
 • Analize de sânge

Soluția este să alegeți Clinica Davidescu pentru sănătatea copilului dumneavoastră. În cadrul clinicii noastre, pacienții beneficiază de servicii medicale de cea mai bună calitate și siguranță.

Prima vizită la clinica Davidescu

La Clinica Davidescu vom discuta despre ceea ce vă puteți aștepta de la prima consultație și vă vom explica pașii pe care îi veți face pentru ca întâlnirea să decurgă mai ușor pentru dumneavoastră.

La prima vizită veți completa toate formularele necesare. Dacă nu înțelegeți întrebările sau formularele, va oferim suport – suntem aici să vă explicăm toate informațiile. In continuare, consultația propriu-zisa va consta în:

Documentarea simptomelor

Primul lucru pe care pneumologul nostru pediatru îl va face este să descopere simptomele copilului dumneavoastră, adresând întrebări detaliate cu privire la problemele confruntate, la frecvența cu care apar simptomele și la gravitatea simptomelor atunci când acestea există.

Vă recomandăm să transmiteți medicului orice informație despre simptomele sau afecțiunea copilului, chiar dacă aveți impresia că ar putea fi neimportantă.

Examinarea fizică

Pneumologul pediatru va efectua, de asemenea, o examinare fizică. Examinarea fizică joacă un rol mai mic în diagnosticare, deoarece problema se află de cele mai multe ori în interior, mai degrabă decât în cazul în care pacientul are simptome fizice notabile.

Screeninguri de evaluare a afectării pulmonare

Pneumologii noștri pediatrii folosesc diverse teste și proceduri pentru a diagnostica și trata diferite afecțiuni respiratorii. Aceștia pot utiliza teste imagistice, cum ar fi raze X, tomografii computerizate sau ultrasunete pentru a căuta nereguli structurale în plămâni și în zona toracică.

Unele afecțiuni respiratorii, inclusiv astmul și BPOC, restricționează căile respiratorii ale pacientului, ceea ce face mai dificilă utilizarea întregii capacități pulmonare. Medicii noștri efectuează teste de spirometrie și alte teste ale funcției pulmonare pentru a măsura volumul de aer din plămâni, pentru a verifica cât de ușor intră oxigenul în sânge sau pentru a testa prezența oxidului nitric în respirație.

Alte proceduri de testare

În cazul în care un medic are îndoieli cu privire la rezultatele testelor imagistice, acesta poate recomanda o biopsie. În timpul acestei proceduri, medicul va îndepărta o mică mostră de țesut pentru a o examina într-un laborator. Acest test poate arăta semne de inflamație, infecție sau cancer.

În clinica noastră beneficiați de studii de somn pentru unele tulburări respiratorii, cum ar fi apneea în timpul somnului. În timpul unui studiu al somnului, sau polisomnogramă, un echipament special înregistrează activitatea creierului și a mușchilor pacientului, precum și mișcarea ochilor, ritmul cardiac și ritmul respirației în timp ce aceasta doarme.

În cazul în care pneumologul vă prescrie un tratament, acesta se asigură că înțelegeți pe deplin:

 • Ce a fost prescris și ce efect ar trebui sa constatați
 • Exact când, cât timp și mai ales cum trebuie să administrați medicamentele
 • Efectele secundare potențiale ale medicamentelor și ce trebuie să faceți în cazul în care acestea apar

Dacă sunt necesare consultații de monitorizare, vom face programarea înainte de a pleca din clinica noastră.

Dacă vă confruntați cu simptome asociate cu boli pulmonare, cum ar fi tusea, respirația șuierătoare, dificultăți de respirație, oboseală, amețeli, precum și senzație de apăsare și durere în piept, pneumologii de la Clinica Davidescu vă pot ajuta.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Administrare tratament perfuzabil sau injectabil intravenos 50 Lei + costul medicației
Aerosoliterapie50 Lei
Bronhoscopie cu biopsie1000 Lei
Bronhoscopie cu aspirat bronșic700 Lei
Consultație bronhoscopie300 Lei
Consultație pneumologie medic primar250 Lei
Consultație pneumologie medic specialist200 Lei
Consultație pneumologie la domiciliu400 Lei
Consultație de urgență500 Lei
CT torace nativ270 Lei
Ecografie toracică100 Lei
Gazometrie150 Lei
Ozonoterapie / ședință350 Lei
Pachet consultație și referat medical350 Lei
Pachet ozonoterapie2000 Lei
Pleurodeza cu bleomicină cu ghidaj ecografic500 Lei
Pulsoximetrie60 Lei
Pulsoximetrie nocturnă continuă100 Lei
Puncție pleurală300 Lei
Puncție pleurală (ghidaj ecografic) diagnostică și evacuatorie450 Lei + costul analizelor recomandate
Recoltare și analize genetice pentru Deficit de Alfa1 Antitripsină200 Lei
RGR toraco-mediastina-pulmonară80 Lei
Servicii spitalizare zi350 Lei
Spirometrie simplă80 Lei
Spirometrie cu test bronhodilatator120 Lei
Terapie oxigen hiperbar 1 ședință (60 min)200 Lei
Terapie oxigen hiperbar 1 ședință (90 min)250 Lei
Terapie oxigen hiperbar 10 ședințe (60 min)1750 Lei
Terapie oxigen hiperbar 10 ședințe (90 min)2000 Lei
Terapie oxigen hiperbar 20 ședințe (60 min)3500 Lei
Terapie oxigen hiperbar 20 ședințe (90 min)4000 Lei
Terapie oxigen hiperbar 7 ședințe (60 min)1250 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient cu pneumologul va implica:

 • întocmirea unui istoric medical complet
 • efectuarea unui examen clinic
 • diagnosticare și prescriere tratament
 • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Fundația clinicii noastre este pneumologia cu toată aria ei de boli asociate aparatului respirator. Acestea pot varia de la o clasică pneumonie, până la un astm bronșic dificil de stăpânit, boli rare slab depistate, adesea ignorate precum fibrozele pulmonare nediferențiate, histiocitoza X, pneumonita cronică de hipersensibilitate fibrozanta, deficitul de alpha-1 Antitripsina etc. Astfel, am reușit sa ne diferentiem prin apropierea strânsă de nevoile comunității în care trăim, si anume, prin sustinerea celor ce nu au reușit să găsească un diagnostic pentru aceste boli subservite de serviciile medicale teritoriale.

La Clinica Davidescu alocăm toate resursele pentru a asigura fiecărui pacient, servicii medicale de prevenție, diagnosticare și monitorizare la cele mai înalte standarde, bazate pe tehnologie de ultimă generație și servicii medicale realizate de o echipă de specialiști cu experiență. Astfel, asigurăm accesul la serviciile noastre printr-un sistem integrat de clinică medicală și laborator de analize.

Suntem aici pentru a fi alături de pacient în fiecare etapă a procesului de tratament, de la diagnosticare, la testare, la urmărire și apoi la stabilirea unui plan de îngrijire. Prin plan de îngrijire, ne referim la faptul că pacienții sunt îndrumați pe parcursul întregului proces de îmbunătățire a sănătății, oferind informații privind modul de prevenire a bolilor, precum și diagnosticarea timpurie a acestora.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

Pentru că vă cunoaștem istoricul medical și înțelegem imaginea de ansamblu a stării dumneavoastră de sănătate, ne ocupăm de orice problemă și să elaborăm soluții în timp util.

La Clinica Davidescu colaborăm cu dumneavoastră pentru a stabili un plan cuprinzător de îngrijire care să vă ajute să rămâneți sănătos.

Clinica Davidescu oferă servicii complete, o mare varietate de opțiuni de tratament, cele mai avansate tehnologii de diagnosticare și îngrijire ambulatorie. Resursele noastre avansate sunt susținute de echipe multidisciplinare, înalt calificate, care coordonează și personalizează îngrijirea pentru a răspunde nevoilor unice ale fiecărui pacient.

Vă recomandăm să nu amânați vizita la medicul specialist dacă aveți o suferință, durere sau disconfort sau orice situație (stare) de îmbunătățit, întrucât multe boli pot fi tratate înainte ca acestea să progreseze.

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Un pneumolog pediatru este un pneumologul specializat în probleme respiratorii și pulmonare la copii. Aceștia pot ajuta pacienții copii să învețe să gestioneze simptomele problemelor respiratorii, să prevină complicațiile și să le îmbunătățească calitatea vieții. Pneumologii pediatri evaluează sănătatea plămânilor copilului dumneavoastră, va diagnostica cauza problemei de respirație și va elabora un plan de tratament. Medicii pneumologi de la Clinica Davidescu sunt pregătiți să rezolve probleme și să pună diagnostice pentru toate tipurile de boli. Pe lângă diagnosticarea problemei, medicii noștri se implica în educarea pacientului în materie de prevenire și tratament și coordonează pacienții către medicii specialisti, atunci când este necesar.
Decizia cu privire la momentul în care trebuie să consultați pneumologul pediatru poate varia, în funcție de faptul că vizita este pentru prevenție (de rutină), pentru afecțiuni acute sau pentru o urgență. Medicul pediatru al copilului dumneavoastră vă poate recomanda consultul pneumologului pediatru dacă are:
 • Probleme de respirație
 • O tuse care nu dispare
 • Infecții pulmonare frecvente și pneumonie
 • Respirație zgomotoasă
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Oferte Active Clinica Davidescu. Super prețuri la pachete cu plata online!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.