L – V: 08:00 – 20:00

S – D: Închis

Ce este oncologia?

Oncologia este specialitatea medicală care urmărește să depisteze, să stabilească diagnosticul, să determine modalitățile optime de tratament și să realizeze tratamentul medicamentos și de protecție a persoanelor care suferă de cancer.

Clinică oncologie Oradea

Medicii cu specialitatea Oncologie medicală au cunoștințe și expertiză atât în ceea ce privește factorii de risc și posibilitățile de prevenție a cancerelor, dar și în ceea ce privește modalitățile practice de stabilire a diagnosticului de cancer și instituirea indicațiilor terapeutice corecte și optime.

De asemenea, în cadrul acestei specialități medicale sunt urmărite evoluția și se monitorizează pacienții supraviețuitori ai diagnosticului de cancer, pentru ca aceștia să aibă o calitate a vieții bună și să se mențină în continuare sănătoși, după vindecarea cancerului.

Examenele de screening pentru cancer urmăresc să depisteze precoce, în stadii incipiente diferite tipuri de cancere, pentru ca tratamentul să aibă cele mai bune rezultate. Depistat din timp, șansele de vindecare a cancerului cresc. Chiar și cancerul pulmonar, unul dintre cele mai mortale cancere din lume poate fi vindecat, dacă este depistat în stadii incipiente.

Clinica Davidescu este aici pentru tine

Clinica noastră este mândră să vă ofere o gamă largă de servicii pentru a vă susține nevoile de sănătate. Specialiștii noștri experimentați se străduiesc să ofere cel mai înalt nivel de îngrijire a pacienților, utilizând tehnici profesionale și pline de compasiune.

Transformarea experienței pacientului, de la inovare la rezultate. Echipele de îngrijire oncologică valorifică informațiile de diagnosticare pentru a informa în timp util, cu încredere și decizii de tratament personalizate Înțelegerea noastră a biologiei care stă la baza cancerului și a caracteristicilor genomice ale tumorilor individuale a crescut în mod spectaculos. Progrese similare au revoluționat instrumentele pe care le folosim pentru a analiza datele pacienților. În prezent, aceste cunoștințe transformă modul în care este privit, diagnosticat și tratat cancerul, permițând o îngrijire mai personalizată a pacienților prin intermediul unor terapii țintite.

O terapie poate fi utilizată în scopuri curative, adjuvante și paliative. În contextul unei terapii adjuvante, se utilizează chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie sau radioterapie. Terapiile curative sunt utilizate pentru a vindeca, iar cele paliative pentru a prelungi și a îmbunătăți calitatea vieții. De regulă, încercăm să tratăm curativ atunci când este posibil. Aceasta include eliminarea tumorii (de exemplu, prin intervenție chirurgicală) și luarea în considerare a modului în care este riscul de recidivă sau de metastază și cum poate fi redus acest risc prin utilizarea, de exemplu, a unei terapii adjuvante (de exemplu, terapie antihormonală sau chimioterapie), care este apoi evaluată și utilizată, dacă este necesar. În cazul în care nu este posibilă vindecarea, se efectuează o terapie paliativă. Scopul unei terapii paliative este de a atenua simptomele legate de boală, de a inhiba progresia bolii, de a obține o ameliorare a simptomelor legate de boală și o calitate a vieții cât mai bună și de a menține această calitate cât mai mult timp posibil.

La Clinica Davidescu, oncologia medicală oferă pacienților noștri o îngrijire holistică și multidisciplinară. Axați pe sănătate și bunăstare, specialiștii noștri și diverși terapeuți lucrează cu pacientul în fiecare etapă: prevenire, diagnosticare, tratament, urmărire și revenire la viața activă.

  1. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul vezicii urinare
  2. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul de sân
  3. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul de col uterin
  4. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul colorectal
  5. Diagnostic, tratament și urmărire cancere ginecologice
  6. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul de rinichi
  7. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul de ficat
  8. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul pulmonar
  9. Diagnostic, tratament și urmărire limfom
  10. Diagnostic, tratament și urmărire mielom
  11. Diagnostic, tratament și urmărire cancer ovarian
  12. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul de prostată
  13. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul de piele
  14. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul tiroidian
  15. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul uterin

La fel ca fiecare ființă umană, fiecare tumoră este unică. Unul dintre principalele considerente ale echipei noastre de medici specialiști este de a personaliza contactul cu fiecare pacient pentru a identifica așteptările și preocupările acestuia. Astfel, echipa medicală poate implementa rapid un tratament performant și individualizat.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Prima vizită la clinica Davidescu

În timpul primei vizite, medicul va trece în revistă istoricul dumneavoastră medical și va discuta despre afecțiunile care v-au adus la consultație. Clinica Davidescu oferă o îngrijire holistică și integrată, într-un mediu liniștit și plăcut, în care toate facilitățile și medicii specialiști sunt aproape.

La Clinica Davidescu, ne focusăm pe construirea încrederii pacientului deoarece acest lucru permite ca diagnosticul să fie cât mai precis posibil, astfel dezvoltând soluții personalizate care îl pot ajuta.

Ne propunem să oferim cele mai bune servicii medicale pacienților noștri cu ajutorul echipei noastre experimentate și a abordării multidisciplinare, pentru ca pacienții și rudele lor să se simtă ca acasă și să nu le scădem calitatea vieții. Urmărim îndeaproape evoluțiile tehnologice și științifice și oferim pacienților noștri opțiuni de tratament de ultimă generație. Cunoaștem importanța diagnosticării precoce și a unui tratament eficient în cancer.

Îngrijire oncologică de specialitate, personalizată pentru dumneavoastră

Nu există doi pacienți cu cancer și nici două tipuri de cancer care să fie exact la fel. Planul de îngrijire al fiecărui pacient, de la tratarea bolii până la gestionarea efectelor secundare aferente, este conceput pentru a răspunde nevoilor și obiectivelor sale de tratament. Pacienții și îngrijitorii lor sunt implicați la fiecare pas, fiind împuterniciți să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la îngrijirea lor.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Consultație200 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:

  • întocmirea unui istoric medical complet
  • efectuarea unui examen clinic
  • diagnosticare și prescriere tratament
  • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Expertiza specialiștilor noștri în medicina fizică și de reabilitare oferă pacienților o amploare și o profunzime substanțială de expertiză, rar întâlnită într-o singură instituție medicală.

La Clinica Davidescu alocăm toate resursele pentru a asigura fiecărui pacient, servicii medicale de prevenție, diagnosticare și monitorizare la cele mai înalte standarde, bazate pe tehnologie de ultimă generație și servicii medicale realizate de o echipă de specialiști cu experiență. Astfel, asigurăm accesul la serviciile noastre printr-un sistem integrat de clinică medicală și laborator de analize.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

La Clinica Davidescu vă vom ajuta să găsiți medicul potrivit pentru afecțiunea dumneavoastră și, va punem la dispoziție o serie de specialități medicale care tratează afecțiunile musculo-scheletice, cum ar fi artrita, durerea cronică și rănile. Medicii și chirurgii ortopezi, reumatologii, neurologii, medicii de reabilitare și kinetoterapeuții tratează impreună afecțiuni care se referă la mușchi, oase și articulații.

Echipa medicală

Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.

Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.

dr-silviu-corbu-oncologie-medicala-davidescu-oradea
Dr. Corbu Silviu

medic primar oncolog

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Un oncolog este un medic specializat în diagnosticarea și tratarea cancerului. Un oncolog poate avea, de asemenea, cunoștințe specializate în alte domenii, cum ar fi biochimia, endocrinologia sau radio-oncologia. Oncologii sunt experți în înțelegerea modului în care se comportă celulele canceroase, în diagnosticarea cancerului și în furnizarea de terapii pentru tratarea cazurilor specifice. Aceștia lucrează îndeaproape cu pacienții și îi ajută să înțeleagă opțiunile lor de diagnosticare, planurile de tratament și îngrijirea ulterioară. Adesea, un oncolog coordonează îngrijirea cu alți specialiști, cum ar fi chirurgi, asistente medicale și radioterapeuți, pentru a oferi cel mai bun rezultat posibil pentru pacientul lor. Acest domeniu extrem de specializat necesită ani de studiu dincolo de o diplomă medicală de bază, astfel încât pacienții să poată beneficia de cel mai avansat tratament împotriva cancerului disponibil.
Oncologii tratează o mare varietate de afecțiuni legate de dezvoltarea și răspândirea cancerului. Aceștia diagnostichează, evaluează și gestionează tratamentul pentru acei pacienți cu tumori maligne, oferind inclusiv o abordare activă în prevenirea cancerului prin educație și modificări ale stilului de viață. Oncologii vor analiza istoricul medical al pacientului, vor efectua examinări sau teste pentru a determina cel mai bine ce tratamente sunt necesare și sigure, vor oferi sfaturi privind alegerile de stil de viață care pot reduce riscul apariției de noi cancere, vor oferi radioterapie, chimioterapie sau imunoterapie atunci când este necesar și vor monitoriza pacienții pe tot parcursul planului de îngrijire. Cu experiență și educație continuă în jurul tratamentelor sau tehnologiilor emergente legate de oncologie și de îngrijirea cancerului, un oncolog este capabil să se țină la curent cu orice nou progres care poate fi benefic pentru pacienții lor în lupta lor împotriva acestei afecțiuni care le pune viața în pericol.
Răspunsul la întrebarea cât de des ar trebui să consultați un oncolog depinde de o varietate de factori, inclusiv de vârstă, de istoricul medical anterior și de tipul și gravitatea cancerului. În general, este o idee bună să aveți consultații de urmărire la un oncolog pentru controale periodice de sănătate legate de diagnosticul dvs. specific. Persoanele care au supraviețuit cancerului au deseori controale periodice, pe termen lung, pentru a se asigura că tratamentul lor le maximizează calitatea vieții și reduce riscul de recidivă sau recidivă a cancerului. De asemenea, este important să vă prezentați la analize recomandate de specialiști, cum ar fi mamografiile, biopsiile sau ecografiile, astfel încât orice modificare a stării dumneavoastră de sănătate să poată fi monitorizată prompt. Deși frecvența exactă a vizitelor este un aspect pe care ar trebui să îl discutați cu medicul dumneavoastră, aceasta variază, în general, de la o dată la 3 luni până la o dată pe an, în urma tratamentelor active.
Cancerul este o afecțiune incredibil de comună, dar complexă, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Deși există sute de tipuri de cancer, anumite tipuri sunt mai răspândite decât altele. Cele mai frecvente patru afecțiuni oncologice sunt cancerul de sân, cancerul colorectal, cancerul de prostată și cancerul pulmonar. Toate acestea reprezintă o parte semnificativ de mare din toate cazurile noi de cancer din fiecare an, aproximativ 40% dintre cazuri implicând unul dintre aceste patru tipuri de cancer. Oricât de grave și amenințătoare de viață ar putea fi aceste afecțiuni, vestea bună este că ele pot fi gestionate prin depistare precoce, tratament adecvat și măsuri de protecție prin schimbarea stilului de viață. Acest lucru arată importanța testelor și a screening-urilor pentru a ajuta la detectarea oricărui semn de creștere sau activitate neobișnuită în organism în stadiile sale incipiente. Cunoașterea și înțelegerea formelor comune poate contribui, de asemenea, la creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la măsurile preventive și la factorii de risc asociați cu aceste tipuri de cancer.
Dacă vă confruntați cu oricare dintre semnele generale de avertizare a cancerului, cum ar fi un nodul, febră prelungită, pierdere dramatică în greutate sau modificări ale pielii, este important să vorbiți imediat cu medicul dumneavoastră. Acesta vă poate evalua simptomele și poate decide dacă este necesar să vă faceți o programare la un oncolog. De asemenea, se recomandă să faceți un screening pentru cancer în fiecare an, mai ales dacă aveți peste 45 de ani sau dacă aveți un istoric familial de cancer. medicul dumneavoastră vă va putea îndruma atunci când vine vorba de a stabili când trebuie făcută o programare la oncolog. Este important să nu ignorați niciun semn care ar putea indica o stare de sănătate mai gravă și să vă concentrați pe depistarea precoce, care permite mai multe opțiuni în ceea ce privește tratamentul și îngrijirea.
Vizita la un oncolog poate fi o experiență dificilă și emoțională. Când ajungeți, așteptați-vă la întrebări extinse despre istoricul dumneavoastră medical și despre simptomele actuale. În timpul consultației, oncologul poate solicita efectuarea de teste imagistice (tomografii computerizate sau RMN-uri) sau teste de laborator (analize de sânge) pentru a diagnostica afecțiunea sau pentru a sugera un posibil plan de tratament. Scopul lor este de a identifica orice celule canceroase și de a dezvolta un curs de acțiune care să se potrivească cel mai bine nevoilor dumneavoastră. În funcție de rezultatele obținute, oncologul poate recomanda un tratament care poate varia de la chimioterapie, radioterapie sau intervenție chirurgicală. Este important să puneți toate întrebările de care aveți nevoie pe tot parcursul acestui proces, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză și să vă simțiți încrezător cu privire la cursul de acțiune stabilit de furnizorul dumneavoastră medical.
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Lucram cu CAS! Vezi super preturi la pachete medicale cu plata online!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971