Neurologie

Neurologia este o specialitate medicală care se ocupă cu identificarea și tratarea bolilor sistemului nervos central (creier și măduva spinării), a sistemului nervos periferic, cât și a celor musculare.

Există o gamă foarte largă de afecțiuni neurologice în practica curentă. Câteva exemple de boli cunoscute din domeniul neurologiei sunt: migrenă, cefaleile, boala Parkinson, scleroză multiplă, vertijul, durerea de spate, tulburările de somn și cele de memorie, nevralgia de trigemen, demențe, boala Alzheimer, accidente vasculare, epilepsie, boli musculare (exemplu: miastenia gravis), meningite, coree Hungtington, boala Wilson, scleroză laterală amiotrofică, etc.

În termeni practici, pacienții se pot adresa unui medic neurolog dacă prezintă, spre exemplu: durere de cap, asimetrie facială, furnicături sau amorțeală ale feței, mâinilor sau picioarelor, imposibilitatea de a mișca un membru la comandă, dureri de spate, tulburare în articularea cuvintelor sau imposibilitatea de a se exprima, mișcări bizare involuntare a unei părți a corpului, dezechilibru, lipsa de coordonare și/sau vertij la mers sau la efectuarea anumitor mișcări, pierderea stării de conștiență, tremor al unei părți a corpului, dificultate în urcatul scărilor, pieptănat, deschiderea ochilor, imagini dublate, tulburări de memorie, tulburări de vedere (mai ales într-o singură parte a câmpului vizual), etc.

Un consult neurologic include: anamneză (conversația avută cu pacientul despre bolile și simptomele sale), evaluarea tratamentelor administrate până în prezent, evaluarea investigațiilor efectuate de către pacient până la momentul consultului, examenul neurologic complet, axat pe problema de bază, în care se vor testa: statusul psihic al pacientului, semnele de iritație meningeală, câmpul vizual, nervii cranieni (exemplu: oculomotricitatetea, pupilele, simetria facială), forța musculară, funcția de coordonare, sensibilitatea, reflexele osteo-tendinoase și reflexele patologice specifice fiecărei boli, funcțiile corticale. Astfel, medicul neurolog, se poate orienta dacă simptomele bolnavului, colaborate cu investigațiile, se încadrează într-o boala neurologică sau nu. În consecință, el poate recomanda, investigațiile paraclinice necesare sau consulturi de altă specialitate pentru a se putea stabili un diagnostic cât mai corect și, astfel, o atitudine terapeutică potrivită.

MEDICI

 1. Dr. Ungur Minodora Anamaria- medic specialist neurolog
 2. Dr. Nunkoo Vharoon Sharma- medic primar neurolog
1. Spitalul Privat Pneumologie+
ambulator clinic în contract cu CAS
Locația:
Strada Gheorghe Doja nr. 1A, Oradea, Bihor

ORAR:
L-V: 08:00-20:00

Numere de telefon:

2. Ambulator clinic

Locația:
Strada Gen. Magheru nr. 48, sp. comercial, bloc C, Oradea, Bihor

ORAR:
L-V: 08:00-20:00

Numere de telefon:
  3. Ambulator clinic

  Locația:
  Strada 1 Decembrie 1918 nr. 8, Beiuș, Bihor

  ORAR:
  L-V: 08:00-20:00