Luni – Vineri : 08:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică: Închis

Ce este terapia neurofeedback?

Neurofeedback este o terapie de ultimă generație care utilizează tehnologia și care s-a dovedit eficientă în îmbunătățirea funcționării mentale concretizată în reducerea simptomelor de anxietate, depresie, în combaterea tulburărilor de somn, a migrenelor și durerilor cronice, în îmbunătățirea performanțelor cognitive și sportive, reducerea stresului, inclusiv în sindromul de stres post-traumatic.

Clinică terapie neurofeedback Oradea

Neurofeedback se aplică de asemenea în epilepsie, tulburări din spectrul autist, adhd și alte tulburări de dezvoltare. Un aspect foarte important este acela că vorbim despre o metodă non-invazivă, care are la bază tot mai multe studii care îi susțin eficiența.

Neurofeedback utilizează practic capacitatea creierului de a învăța lucruri noi: neuroplasticitatea. Un creier antrenat cu neurofeedback devine mai flexibil, mai adaptabil, se reduc disfuncționalitățile. Se bazează pe principiul învățării condiționate. Practic învățăm moduri mai eficiente de a funcționa.

Am spus că neurofeedback este o terapie care are la bază tehnologia. Ce cuprinde echipamentul neurofeedback?

 • electrozi- care se fixează pe scalpul pacientului
 • un neuro amplificator la care sunt conectați electrozi
 • un soft care transformă semnalele captate de electrozi în feedback
 • un monitor unde pacientul poate să vadă propriul feedback.

Terapia nu presupune efort sau o pregătire specială prealabilă. Este potrivită atât pentru copii cât și pentru adulți. Făcând o analogie, putem spune că prin intermediul neurofeedback creierul își vede propria oglindire, ceea ce îl ajută să se autoregleze.

În cât timp voi vedea rezultate? De cele mai multe ori destul de repede, uneori chiar și după prima ședință, dar la fel ca în orice situație în care învățăm să facem ceva nou, este necesar un număr optim de repetiții pentru ca ceea ce am învățat să devină deprindere, să se automatizeze și rezultatul să se mențină.

Undele cerebrale determină modul în care ne simțim, modul în care interacționăm cu ceilalți, cât de bine dormim și cât de organizați suntem. Terapia prin neurofeedback este o procedură inovatoare neinvazivă, care măsoară activitatea undelor cerebrale și oferă pacientului un feedback în timp real despre modul în care funcționează creierul.

Cercetările recente au arătat că, atunci când i se oferă sprijinul adecvat, creierul are capacitatea de a se schimba și de a se adapta, o proprietate cunoscută sub numele de neuroplasticitate. Accelerând procesul de neuroplasticitate, terapia prin neurofeedback este utilizată pentru tratamentul tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție, al anxietății, depresiei, epilepsiei, insomniei, dependenței de droguri, schizofreniei, tulburărilor de învățare, dislexiei și discalculiei, tulburărilor de spectru autist și așa mai departe, precum și alte aplicații, cum ar fi gestionarea durerii și îmbunătățirea performanțelor muzicale și atletice.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Când ar trebui să apelez la terapia neurofeedback?

Terapia neurofeedback este un proces terapeutic care poate fi utilizat pentru a trata o varietate de afecțiuni, de la stres și anxietate până la deficite de învățare și atenție. S-a dovedit a fi deosebit de benefic în tratarea tulburărilor legate de comportament, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), a tulburărilor de somn, tulburărilor de anxietate, îmbunătățirii performanței, durerii cronice și migrenelor, precum și pentru cei care au dificultăți asociate cu leziuni cerebrale traumatice, tulburări de spectru autist, convulsii și dependență.

Terapia neurofeedback ajută pacienții să învețe cum să identifice și să își auto gestioneze propriile senzații interne, emoții, îngrijorări sau gânduri care pot contribui la simptomele lor. Acest proces terapeutic poate fi utilizat atât singur, cât și în combinație cu alte forme de terapie pentru rezultate optime.

Clinica Davidescu este aici pentru tine

Asigurarea unui sprijin personalizat pe întreaga durată a tratamentului este obiectivul clinicii noastre și ne angajăm să vă ajutăm să obțineți rezultate pozitive în timpul procesului medical.

La Clinica Davidescu, terapia neurofeedback continuă să ne surprindă, pe noi și pe pacienții noștri, cu capacitatea sa de a vindeca creierul în moduri noi.

Clinica noastră este unică prin faptul că terapia neurofeedback este efectuată de neuropsihologi și, prin urmare, putem oferi evaluări cognitive și neuropsihologice mult mai aprofundate și mai cuprinzătoare, programe complete de antrenament cognitiv care sunt concepute în mod unic pentru individ și care au o gamă largă, în funcție de abilitatea neuropsihologică specifică.

Metodă terapeutică de ultima generație unică în Oradea: Neurofeedback. Terapie complementară noninvazivă de antrenament cerebral eficient dovedită de numeroase studii de specialitate.

Cele mai de succes programe de neurofeedback sunt aplicate cu succes de către specialiștii noștri în următoarele cazuri:

 1. Diagnostic, tratament și urmărire pacienți cu anxietate sau depresie
 2. Diagnostic, tratament și urmărire pacienți cu ADHD, autism sau epilepsie
 3. Diagnostic, tratament și urmărire tulburărilor de învățare
 4. Diagnostic, tratament și urmărire pacienți cu stres cronic sau posttraumatic
 5. Diagnostic, tratament și urmărire terapia tulburărilor de somn
 6. Diagnostic, tratament și urmărire terapia durerii cronice și a migrenelor
 7. Diagnostic, tratament și urmărire terapia dependențelor
 8. Diagnostic, tratament și urmărire gestionarea furiei
 9. Diagnostic, tratament și urmărire sindromul oboselii cronice
 10. Diagnostic, tratament și urmărire tulburări de alimentație

Nu ezitați să ne cereți ajutorul, suntem aici pentru dumneavoastră!

Etapele terapiei neurofeedback

Oricine ia în considerare terapia neurofeedback va primi o evaluare completă la prima vizită. Această evaluare poate include istoricul medical, potențialele beneficii pentru sănătate ale terapiei și o explicație a întregului proces. Fiecare ședință este adaptată la obiectivele specifice fiecărui pacient în parte și la obiectivele sale.

Terapia neurofeedback este o formă de terapie susținută științific, care s-a dovedit că îi ajută pe cei care suferă de probleme psihologice și neurologice. Acest proces terapeutic implică patru etape distincte: evaluare, instruire, monitorizarea progresului și menținerea.

În etapa de evaluare, se colectează informații despre istoricul clientului, simptomele actuale și rezultatele dorite. În timpul etapei de instruire, înregistrările activității undelor cerebrale sunt captate în timp ce medicii îi ghidează pe pacienți prin neurofeedback. Pentru monitorizarea progresului, personalul clinic va examina modelele undelor cerebrale pentru a evalua orice schimbări pozitive care au avut loc în urma sesiunilor de formare. În cele din urmă, în etapa de menținere se asigură efectele de durată ale tratamentului.

Lucrând împreună, aceste etape asigură atât vindecarea emoțională, cât și ameliorarea de durată a unor afecțiuni precum anxietatea și depresia.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Evaluarea pe simptome și stabilirea protocolului terapeutic250 Lei
Neurofeedback ședință individuală300 Lei
Neurofeedback pachet 10 ședințe (cu achitarea pachetului la inițierea terapiei)2500 Lei
Neurofeedback pachet 20 ședințe (cu achitarea pachetului la inițierea terapiei)3500 Lei
Neurofeedback pachet 30 ședințe (cu achitarea pachetului la inițierea terapiei)5000 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:

 • întocmirea unui istoric medical complet
 • efectuarea unui examen clinic
 • diagnosticare și prescriere tratament
 • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Persoanele care suferă de tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), accidente vasculare cerebrale, tulburare de stres posttraumatic (SPT), anxietate, convulsii, pierderi de memorie legate de vârstă și tulburări de somn au arătat îmbunătățiri în diferite aspecte ale abilităților lor cognitive și ale funcțiilor lor zilnice.

Clinica Davidescu se remarcă, de asemenea, prin infrastructura modernă și echipamentele de înaltă calitate, oferind un mediu complet sigur și confortabil. Având la dispoziție tehnologii și măsuri antiinfecțioase, clienții pot fi liniștiți că beneficiază de cele mai moderne îngrijiri disponibile.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

Angajamentul nostru față de cele mai bune standarde de practică, servicii excelente pentru clienți și resurse, ne permite să le oferim clienților noștri încredere că primesc cea mai bună îngrijire disponibilă cu ajutorul nostru.

Clinica Davidescu este cea mai bună alegere pentru terapia prin neurofeedback datorită personalului medical experimentat și calificat. Echipa noastră de profesioniști urmează protocoale recunoscute la nivel internațional cu fiecare pacient, asigurând cea mai bună siguranță și eficacitate a tratamentelor.

Echipa medicală

Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.

Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.

Psiholog Adina Manea

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Terapia de neurofeedback utilizează în mod specific înregistrări electroencefalografice (EEG) și algoritmi generați de calculator pentru a măsura tiparele undelor cerebrale, cu scopul de a oferi informații atât despre stările emoționale, cât și despre condițiile fizice. Ideea de a utiliza feedback-ul pentru a ne monitoriza și modula propria activitate cerebrală nu este nouă, dar conceptul de aplicare a acestuia în contexte de asistență medicală a câștigat recent popularitate. Prin intermediul acestei metode, practicienii sunt capabili să vizeze zonele care pot avea un efect asupra sănătății mentale sau care pot cauza probleme neurologice. Pe măsură ce cercetările continuă să sugereze eficacitatea sa ca instrument terapeutic puternic în multiple aplicații clinice, terapia prin neurofeedback devine din ce în ce mai recunoscută pentru abordarea sa naturală și pentru potențialele efecte curative. La Clinica Davidescu specialiștii noștri, sunt dedicați să se asigura că pacienții noștri primesc cea mai bună îngrijire posibilă.
Terapia de neurofeedback este o formă de terapie bazată pe feedback prin monitorizarea activității cerebrale pentru a trata tulburările de sănătate mintală sau de comportament. Prin monitorizarea schimbărilor în activitatea cerebrală, aceasta poate ajuta persoanele să învețe cum să modifice comportamentele, emoțiile și procesele cognitive pentru a obține un control mai mare asupra simptomelor și comportamentului lor. Medicii utilizează un echipament special prin care monitorizează în timp real modificările activității cerebrale ale pacientului și oferă întăriri pozitive sau recompense atunci când acesta obține rezultatele dorite. Această intervenție s-a dovedit a fi eficientă în reducerea simptomelor unei varietăți de afecțiuni precum depresia, anxietatea, tulburarea de deficit de atenție și tulburarea de stres posttraumatic. De asemenea, a fost utilizată pentru a ajuta în cazul problemelor de somn, al durerii cronice, al abuzului de substanțe, al tulburărilor din spectrul autist și al altor afecțiuni dureroase. Terapia de neurofeedback oferă o opțiune de tratament non-invaziv pentru cei care doresc să își îmbunătățească sănătatea fizică și mentală fără a recurge la medicamente sau intervenții chirurgicale.
Terapia prin neurofeedback poate fi o opțiune de tratament extrem de eficientă pentru cei care se confruntă cu dificultăți în a-și controla propriile emoții și comportamente, fie din cauza unor tulburări neurologice sau psihiatrice, fie pur și simplu din cauza stresului din viața de zi cu zi. La Clinica Davidescu ajutăm persoanele care se confruntă cu probleme precum tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), demența, depresia, anxietatea, tulburarea de stres posttraumatic (PTSD), tulburări ale somnului, dependența și multe altele. Deși nu este întotdeauna un tratament adecvat de unul singur și ar trebui să fie discutat în urma unei consultări cu profesioniștii noștri, terapia prin neurofeedback poate oferi o ușurare foarte necesară pentru cei care suferă de dificultăți cognitive sau fizice atunci când este combinată cu alte tratamente.
Terapia prin neurofeedback este o tehnică ce combină tehnologia neuroștiinței și biofeedback-ul, antrenând pacientul să recunoască și să controleze emoțiile, comportamentul și reacțiile fizice. Micile schimbări în aceste domenii pot duce, potențial, la îmbunătățiri mari în ceea ce privește bunăstarea generală. Terapia prin neurofeedback poate reduce simptomele depresiei, anxietății, tulburării de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD), SPT, tulburărilor legate de consumul de substanțe și durerii cronice. De asemenea, poate contribui la îmbunătățirea calității somnului, a performanțelor cognitive, a stimei de sine, a nivelului de încredere, a relațiilor cu ceilalți, a performanțelor în situații de presiune, cum ar fi competițiile sportive sau examenele. În plus, accentul sporit pus pe autoreflecție în timpul ședințelor, combinat cu o mai bună înțelegere a cauzelor care stau la bază, ar putea oferi îmbunătățiri de durată pe termen lung.
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Oferte Active Clinica Davidescu. Super prețuri la pachete cu plata online!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.