Medicină fizică şi de reabilitare
Ce este medicina fizică și de reabilitare?
Fizioterapia este o disciplina complexă, care completează tratamentul chirurgical sau non-chirurgical, pe diferite specialitati: Ortopedie-Traumatologie, Neurochirurgie, Neurologie, Chirurgie, Obstetrica-Ginecologie, Interne, Urologie etc. Astfel, fizioterapeutul elaborează și defineste programul terapeutic, atât autonom cât și în colaborare cu alți profesioniști din echipa medicala multidisciplinara.
În cadrul echipei medicale multidisciplinare diagnosticul clinic este stabilit de catre medicul specialist, iar pe baza acestui diagnostic, fizioterapeutul stabilește un diagnostic referitor la funcționalitatea segmentului afectat, cerând informații ulterioare altor specialiști în cazul în care se consideră a fi necesar.
Scopul diagnosticului funcțional este de a ghida fizioterapeutul în identificarea disfuncțiilor și a strategiilor de intervenție cele mai potrivite pentru pacient, consultându-se în permanență cu colegii.
Fizioterapia incepe precoce, chiar în primele ore postoperator, în salon, la patul pacientului și are scopul de a crește șansele de recuperare astfel încât bolnavul să-și poată relua activitatea cotidiană în timp cât mai scurt.
Echipa secției de fizioterapie e formată din specialiști ai Facultății de Medicina, cu experiență în domeniu, iar procedurile terapeutice utilizate atât în ambulatoriu cât și în spital sunt personalizate, în funcție de nevoile fiecărui pacient, tinand cont inclusiv de bolile asociate ale fiecărui bolnav.
În cazul unui pacient internat, tratamentul de fizioterapie este aplicat pana la externare. Întâi, fizioterapeutul informeaza pacientul despre abordările terapeutice cele mai potrivite, prezintă obiectivele tratamentului și verifică rezultatul intervențiilor.
Medicina fizică și reabilitarea este o specialitate medicală care ajută pacienții să își recupereze funcțiile corpului pe care le-au pierdut din cauza unor afecțiuni medicale sau a unor leziuni, abordând nevoile fizice, emoționale, medicale, profesionale și sociale ale individului.
Când ar trebui să fac o programare la medicina fizică și de reabilitare?
Clinica Davidescu este dornică să ofere cele mai bune îngrijiri de reabilitare medicală susținute de practici bazate pe dovezi. Ne propunem să oferim cele mai actuale și avansate tratamente susținute de diverse cercetări de ultimă oră. Obțineți cea mai bună reabilitare medicală prin servicii personalizate de medicină fizică și reabilitare.
Dacă ați suferit traume fizice, dureri sau probleme cu mișcarea, medicina fizică și de reabilitare este următorul pas.
Specialiștii în medicină fizică și reabilitare tratează persoane de toate vârstele, oferind proceduri și servicii, inclusiv:
- Masaj
- Kinetoterapie
- Proloterapie
- Discografie
- Neurotomie cu radiofrecvență
- Injecții epidurale cu steroizi
- Injecții ghidate pentru ameliorarea durerii
- Injecții în punctele de declanșare
- Injecții în articulații
- Tratamente medicale complementare și alternative
Fie că aveți nevoie de ajutor pentru o afecțiune existentă, fie că aveți nevoie de ajutor pentru recuperare și reabilitare după o accidentare, Clinica Davidescu are specialiști care vă pun la dispoziție tipurile de tratament și serviciile de care aveți nevoie.
Programează o consultație
Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.
Clinica Davidescu este aici pentru tine
În clinica noastră tratăm afecțiuni legate de o varietate de probleme, inclusiv dureri de la nivelul coloanei vertebrale sau al sistemului musculo-scheletic și afecțiuni neuromusculare.
Specialiștii noștri investighează cauza oricărei deficiențe funcționale, începând cu o evaluare amănunțită și recomandând teste suplimentare (imagistică, teste de laborator, teste electrodiagnostice), după caz. De asemenea, medicii de reabilitare lucrează îndeaproape cu medici ortopezi și cu neurologi sau neurochirurgii pentru a oferi o îngrijire integrată care să reducă durerea și să maximizeze revenirea la mobilitatea funcțională.
Medicii noștri pot gestiona probleme legate de afecțiuni medicale legate de dizabilități, inclusiv:
- Prezența durerilor cronice
- Tulburări care vă afectează mersul
- Probleme cognitive
- Probleme ortopedice
- Probleme de mobilitate (rigiditate musculară sau tonus muscular slab)
- Probleme ale intestinelor și ale vezicii urinare
- Probleme de alimentație și de deglutiție
- Probleme de comunicare
- Nervi ciupiți sau disfuncții ale nervilor
- Boala Parkinson
- Artrita
- Leziuni ale capului și ale creierului
- Leziuni ale măduvei spinării sau ale coloanei vertebrale
- Leziuni legate de sport
- Accident vascular cerebral
- Sedentarism sau obezitate
Ambulatorul nostru de recuperare medicală și de reabilitare este echipat pentru a oferi pacienților cea mai înaltă calitate a îngrijirii.
Indiferent de afecțiunea dumneavoastră, vă garantăm că vom avea cea mai bună echipă pentru dumneavoastră. La ce să vă așteptați când veniți în clinica noastră:
- Anamneză amănunțită și și o revizuire a istoricului medical
- Posibile teste imagistice, cum ar fi o radiografie sau o tomografie computerizată
- Evaluarea simptomelor dumneavoastră
- Determinarea nevoilor și obiectivelor dumneavoastră
- Stabilirea planului de terapie și tratament
- Plan progresiv de reantrenare la domiciliu
Echipa noastră de specialiști, chirurgi ortopezi, specialiști în reabilitare și medicină fizică, fizioterapeuți și asistente medicale lucrează împreună pentru a vă pune la dispoziție un plan cuprinzător de tratament, de aceea ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a face o programare la la Clinica Davidescu.
Prima vizită la clinica Davidescu
Cea mai bună reabilitare începe cu un diagnostic precis. În urma unei evaluări, se va discuta cu dumneavoastră un plan de management cuprinzător, inclusiv obiectivele de reabilitare pe termen scurt și lung.
La prima dumneavoastră programare, specialiștii noștri vor efectua o evaluare aprofundată a simptomelor dumneavoastră pentru a se asigura că tratamentul va fi direcționat rapid și eficient către rădăcina problemei.
În Clinica Davidescu planificăm tratamentul pe baza unei evaluări amănunțite a istoricului medical al pacientului, și/sau a rapoartelor neurologice, a radiografiilor și a testelor de laborator. Evaluăm funcția nervoasă și musculară prin electromiografie (EMG) și teste de conducere nervoasă.
În coordonare cu echipa de reabilitare, scopul este de a îmbunătăți funcția în activitățile dumneavoastră zilnice. Progresul dumneavoastră este urmărit cu atenție până când simptomele s-au ameliorat sau chiar au dispărut.
Deși ne concentrăm asupra recuperării complete, ne propunem, de asemenea, să vă oferim o ameliorare a durerii imediat și în timpul tratamentului.
Pentru a efectua o recuperare rapidă, vă vom sfătui cum să interpretați durerea pe care o resimțiți și cât de multă sau cât de puțină activitate puteți face cu acel nivel de durere și leziune. Planul dumneavoastră de tratament poate include:
- Utilizarea de medicamente
- Suplimentarea testelor de diagnosticare
- Colaborarea cu alți specialiști
- Implicarea unui psiholog specializat, după caz
- Kinetoterapie
- Proceduri de injectare care utilizează steroizi sau blocuri nervoase
- Monitorizare continuă
La prima vizită veți completa toate formularele necesare. Dacă nu înțelegeți întrebările sau formularele, va oferim suport – suntem aici să vă explicăm toate informațiile.
Vă recomandăm să transmiteți echipei medicale orice informație despre simptomele sau afecțiunea dumneavoastră, chiar dacă aveți impresia că ar putea fi neimportantă sau jenantă. Cunoașterea istoricului medical ne ajută să stabilim ce analize ar trebui să faceți și să vă recomande planul de tratament potrivit pentru dumneavoastră.
De asemenea, medicul poate compara problemele medicale din trecut cu cele cu care vă confruntați în prezent și efectuează o examinare fizică pentru a înțelege mai bine problema dumneavoastră. Un examen fizic constă, de obicei, în exerciții simple, cum ar fi mersul pe jos, statul în picioare, aplecarea și alte sarcini simple.
Programează o consultație
Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.
Lista de prețuri
Consult Recuperare Medicala | 200 Lei |
Consult Recuperare Medicala cu bilet de trimitere | 150 Lei |
Consultație control Recuperare Medicala | 150 Lei |
Electroterapie | 40 Lei |
Kinetoterapie individuală (15 min) | 50 Lei |
Kinetoterapie individuală (30 min) | 90 Lei |
Laserterapie | 35 Lei |
Masaj general (60 min) | 120 Lei |
Masaj regional (15 min) | 50 Lei |
Masaj regional (30 min) | 90 Lei |
Pachet consultație kinetoterapie + 3 proceduri / 10 zile (exceptie TECAR, SHOCK Wave) | 500 Lei (fara bilet) |
Pachet consultație kinetoterapie + 4 proceduri / 10 zile | 600 Lei (fara bilet) |
Pachet 5 proceduri/10 zile (exceptie TECAR, SHOCKwave) | 700 Lei (fara bilet) |
Pachet 5 proceduri/10 zile (exceptie TECAR, SHOCKwave) | 450 Lei (cu bilet) |
Terapia TECAR-1 sedinta | 90 Lei |
Terapia Shock wave-1 sedinta | 150 Lei |
Reflexoterapie (30 min) | 35 Lei |
Ultrasonoterapie | 25 Lei |
Drenaj limfatic 30 min. | 100 Lei |
La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:
- întocmirea unui istoric medical complet
- efectuarea unui examen clinic
- diagnosticare și prescriere tratament
- urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului
De ce să alegeți Clinica Davidescu?
Expertiza specialiștilor noștri în medicina fizică și de reabilitare oferă pacienților o amploare și o profunzime substanțială de expertiză, rar întâlnită într-o singură instituție medicală.
La Clinica Davidescu alocăm toate resursele pentru a asigura fiecărui pacient, servicii medicale de prevenție, diagnosticare și monitorizare la cele mai înalte standarde, bazate pe tehnologie de ultimă generație și servicii medicale realizate de o echipă de specialiști cu experiență. Astfel, asigurăm accesul la serviciile noastre printr-un sistem integrat de clinică medicală și laborator de analize.
Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri
La Clinica Davidescu vă vom ajuta să găsiți medicul potrivit pentru afecțiunea dumneavoastră și, va punem la dispoziție o serie de specialități medicale care tratează afecțiunile musculo-scheletice, cum ar fi artrita, durerea cronică și rănile. Medicii și chirurgii ortopezi, reumatologii, neurologii, medicii de reabilitare și kinetoterapeuții tratează impreună afecțiuni care se referă la mușchi, oase și articulații.
Echipa medicală
Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.
Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.
Dr. Nelia Popescu
medic specialist recuperare medicală Medicină FIZICă ȘI BALNEOLOGIE, MEDICINĂ DE FAMILIE
Dr. Golban Alina
medic specialist recuperare medicală
Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.
Recenzii fantastice pentru medicii noștri
Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.
Popescu Andrei
Molnar Silviu
Calugar Iulian
Alin Polinca
Brad Livia
Informații pentru pacient
- Diminuarea durerii
- Maximizarea independenței în ceea ce privește activitățile zilnice
- Îmbunătățirea funcționalității pentru a îmbunătăți calitatea vieții.
- Suferiți de o boală persistentă care v-a făcut să deveniți mai puțin mobil și să pierdeți masa și tonusul muscular
- Suferiți de o boală cronică care provoacă inflamarea articulațiilor și diminuează mobilitatea
- Aveți probleme cu echilibrul și vă împiedicați sau cădeți frecvent
- Aveți dureri cronice în orice parte a corpului dumneavoastră
- Aveți o accidentare sportivă recentă și aveți nevoie să vă recuperați amplitudinea de mișcare și funcționalitatea
- Experimentați rigiditate articulară și probleme de mobilitate cauzate de îmbătrânire
- Ați născut recent un copil și aveți nevoie să vă refaceți grupele musculare din nucleu
- Evaluarea istoricului medical
- Efectuarea de teste în scop diagnostic
- Evaluare medicală
- Examinare fizică
- Stabilirea și programarea planului de tratament
- Utilizarea de medicamente
- Alte teste de diagnosticare
- Trimiterea la alți specialiști
- Proceduri de injectare