Luni – Vineri : 08:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică : Închis

Ce este medicina de familie?

Medicina de familie este o specialitate medicală care se concentrează pe furnizarea de îngrijire preventivă persoanelor de toate vârstele, prin analize preventive, imunizări, examinări medicale și diagnosticarea și tratarea afecțiunilor medicale comune.

Clinică medicină de familie Oradea

Medicii de familie consultă pacienți cu o gamă largă de afecțiuni și probleme de sănătate. Tipul de îngrijire de care au nevoie pacienții depinde de gravitatea durerii, de simptomele și de starea generală de sănătate. Persoanele cu anumite afecțiuni cronice – probleme cardiace sau astm, de exemplu – ar putea avea nevoie să fie consultate mai repede pentru anumite probleme de sănătate decât persoanele fără afecțiuni cronice.

În timp ce un medic de medicină de familie poate fi prima persoană care vede sau diagnostichează multe afecțiuni, acesta poate trimite pacienții cu probleme mai complexe la specialiști pentru îngrijiri suplimentare, astfel medicii de familie se coordonează cu alți specialiști medicali pentru a se asigura că pacientul lor primește cea mai adecvată și de înaltă calitate asistență medicală disponibilă.

Ai nevoie de un medic de familie? În cadrul clinicii Davidescu beneficiezi de consultații medicale de specialitate la cele mai înalte standarde de calitate.

Când ar trebui să merg la medicul de familie?

Pacienții care doresc o întreținere preventivă sau acută a sănătății ar trebui să apeleze la un profesionist în medicina de familie pentru a primi servicii medicale complete cu cele mai bune rezultate posibile.

Medicina de familie include îngrijirea prenatală și postnatală, controale și imunizări ale copiilor sănătoși, gestionarea bolilor cronice, îngrijire preventivă și multe altele. Nu numai că medicii de familie tratează boli acute, cum ar fi răceala comună, dar lucrează, de asemenea, pentru a promova sănătatea și bunăstarea generală. Concentrându-se pe promovarea sănătății mai degrabă decât pe simpla tratare a bolilor, medicii de medicină de familie oferă servicii specializate pentru a ajuta pacienții să atingă o sănătate optimă. Acest lucru asigură formarea unei relații stabilite între medic și pacient, ceea ce sporește încrederea și cunoașterea istoricului medical sau a afecțiunilor anterioare.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Clinica Davidescu este aici pentru tine

Clinica noastră este mândră să vă ofere o gamă largă de servicii pentru a vă susține nevoile de sănătate. Specialiștii noștri experimentați se străduiesc să ofere cel mai înalt nivel de îngrijire a pacienților, utilizând tehnici profesionale și pline de compasiune.

Acești furnizori se află în prima linie a gestionării sănătății populației și a îngrijirii preventive, câștigând încrederea pacienților și a familiilor pentru a oferi tratamente eficiente și personalizate.

Medicii de familie sunt responsabili de gestionarea îngrijirii cronice, de trimiterea la specialiști și de evaluarea problemelor de sănătate emergente pentru a evita detectarea de diagnostice mai grave în stadii mai avansate ale bolii, ceea ce poate avea un impact grav asupra rezultatelor îngrijirii.

Cele mai frecvente tipuri de afecțiuni sau proceduri ce intră în aria medicilor noștri de familie sunt:

 1. Diagnostic, tratament și urmărire hipertensiune arterială esențială (primară)
 2. Diagnostic, tratament și urmărire hiperlipidemie, nespecificată
 3. Diagnostic, tratament și urmărire diabet zaharat de tip 2 fără complicații
 4. Diagnostic, tratament și urmărire hipo sau hipertiroidism, nespecificat
 5. Diagnostic, tratament și urmărire hiperlipidemie mixtă
 6. Diagnostic, tratament și urmărire boala de reflux gastroesofagian
 7. Întâlnire pentru examinare medicală generală a pacientului
 8. Diagnostic, tratament și urmărire boală cardiacă aterosclerotică
 9. Diagnostic, tratament și urmărire contact sau/și expunere la COVID-19
 10. Diagnostic, tratament și urmărire boală cardiacă aterosclerotică a arterei coronare native fără angină pectorală

Spre deosebire de alte specialități care se limitează la un anumit organ sau la o anumită boală, medicii de familie sunt singurii specialiști calificați să ofere asistență medicală cuprinzătoare pentru persoane de toate vârstele – de la nou-născuți la vârstnici.

La Clinica Davidescu medicii de familie se asigură de:

 • Îngrijirea pacienților indiferent de vârstă sau de starea de sănătate, susținerea unei relații durabile și de încredere
 • Înțelegerea factorilor la nivelul comunității și a determinanților sociali ai sănătății
 • Acționează din postura de prim contact cu pacientul pentru probleme de sănătate
 • Coordonarea pacienților în sistemul de asistență medicală și urmărirea îngrijirii de către specialiști și spitale
 • Utilizarea datelor și a tehnologiei pentru a coordona serviciile și a îmbunătăți îngrijirea
 • Protejarea Impactului sănătății familiei unui pacient
 • Supravegherea bolnavilor cronici
 • Depistarea posibilelor complicații
 • Vaccinări și monitorizări ale glicemiei și hipertensiunii arteriale
 • Stadializarea diagnosticului în funcție de evoluția bolii
 • Monitorizarea apariției bolilor concomitente bolii asociate
 • Cooperarea cu alți specialiști
 • Recomandări privind dieta și nutriția
 • Consiliere pentru modificarea stilului de viață
 • Prescrierea tratamentelor farmacologice
 • Recomandarea tratamentelor alternative

Scopul nostru este de a ajuta fiecare persoană să trăiască cea mai sănătoasă viață posibilă.

Prima vizită la clinica Davidescu

În timpul primei vizite, medicul va trece în revistă istoricul dumneavoastră medical și va discuta despre afecțiunile care v-au adus la consultație. În funcție de starea afecțiunii dumneavoastră poate efectua, de asemenea, o examinare fizică. Prin această examinare, medicul va putea să își facă o idee mai bună despre ce tratamente vă pot ajuta să vă recăpătați sănătatea optimă.

Mai presus de toate, este important să comunicați deschis cu medicul de familie cu privire la orice întrebări sau preocupări care apar în timpul sau după consultație și examinare. Procedând astfel, vă asigurați că aveți toate informațiile necesare pentru a face o alegere în cunoștință de cauză cu privire la planul de tratament care urmează.

La Clinica Davidescu, ne focusăm pe construirea încrederii pacientului deoarece acest lucru permite ca diagnosticul să fie cât mai precis posibil, astfel dezvoltând soluții personalizate care îl pot ajuta.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Consultație150 Lei
Consultație + EKG + Analize medicale250 Lei
Terapie oxigen hiperbar 1 ședință (60min)200 Lei
Terapie oxigen hiperbar 1 ședință (90min)250 Lei
Terapie oxigen hiperbar 10 ședințe (60min)1750 Lei
Terapie oxigen hiperbar 10 ședințe (90min)2000 Lei
Terapie oxigen hiperbar 20 ședințe (60min)3500 Lei
Terapie oxigen hiperbar 20 ședințe (90min)4000 Lei
Terapie oxigen hiperbar 7 ședințe (60min)1250 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:

 • întocmirea unui istoric medical complet
 • efectuarea unui examen clinic
 • diagnosticare și prescriere tratament
 • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Cu ani de experiență în tratarea familiilor, medicii noștri înțeleg nevoile și circumstanțele mai multor generații, oferind o îngrijire personalizată, adaptată la circumstanțele fiecărui pacient. Medicii noștri de familie oferă îngrijire completă pentru o varietate de probleme medicale și fac din educația pacienților o prioritate, ajutând familiile să preia controlul asupra sănătății lor.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

Credem cu tărie că, atunci când vine vorba de tratarea fiecărui membru al familiei, încrederea și empatia sunt esențiale pentru a crea o relație de colaborare între medic și pacient. Investim timpul și resursele necesare pentru a asigura cel mai bun rezultat posibil pentru pacienții noștri, punând accentul pe măsurile preventive de sănătate, diagnosticarea timpurie și tratamentul prompt.

Clinica Davidescu oferă servicii de cea mai înaltă calitate. Echipa noastră experimentată de specialiști se angajează să le ofere pacienților planuri de tratament pline de compasiune și foarte personalizate, care să răspundă nevoilor individuale.

Dezvoltăm relații durabile cu familiile și ne mândrim cu faptul că ne ajutăm pacienții să atingă cele mai înalte niveluri de bunăstare fizică și emoțională. Alegerea medicilor noștri de medicină de familie este o decizie excelentă pentru o asistență medicală de calitate pentru dumneavoastră și pentru cei dragi dumneavoastră.

Echipa medicală

Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.

Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.

Dr. Nelia Popescu

medic specialist recuperare, medicină fizică și balneologie, medicină de familie

Dr Flița Ioan Marian

medicină de familie

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Medicina de familie este un domeniu de îngrijire medicală care se concentrează pe întreaga familie. Scopul medicinei de familie este de a preveni bolile și de a promova sănătatea prin controale regulate și screening-uri preventive, precum și prin vaccinări pentru adulți și copii. Aceasta include, de asemenea, diagnosticarea și tratarea bolilor comune, a leziunilor minore, a problemelor de sănătate mintală și a afecțiunilor cronice. Prin continuitatea cuprinzătoare a îngrijirii în cadrul Clinicii Davidescu, medicii de familie sunt capabili să înțeleagă mai bine nevoile unice ale pacienților, să ofere o perspectivă asupra strategiilor de prevenire care răspund cel mai bine acestor nevoi și să coordoneze toate aspectele tratamentului atunci când este necesar.
Medicul de familie este specializat în prevenția, diagnosticarea și tratarea unei mari varietăți de afecțiuni medicale, inclusiv probleme pediatrice, boli cronice, probleme de sănătate mintală și infecții acute. Medicii de familie pot ajuta la efectuarea de screening-uri preventive și controale regulate, pot diagnostica boli și afecțiuni, pot dezvolta planuri de tratament și pot recomanda teste de laborator sau imagistice relevante pentru a evalua în continuare o problemă. De asemenea, aceștia pot explica diferitele opțiuni de sănătate disponibile pentru un pacient și pot ajuta la gestionarea alergiilor sezoniere, a astmului, a hipertensiunii și a leziunilor musculo-scheletice. La Clinica Davidescu medicii de familie oferă o îngrijire continuă care să urmărească pacientul pe parcursul tuturor etapelor vieții, indiferent cât de complexe ar putea deveni nevoile acestuia.
Medicina de familie este un domeniu medical dedicat furnizării de asistență medicală cuprinzătoare pentru toate vârstele, genurile și afecțiunile. Toată lumea ar trebui să consulte un furnizor de medicină de familie pentru un control anual care constă în examinări fizice și depistări pentru probleme comune. Acest lucru poate ajuta la diagnosticarea timpurie a afecțiunilor înainte ca acestea să devină mai grave, asigurând că pacienții își mențin sănătatea generală. Medicii de familie oferă îndrumări de îngrijire preventivă, diagnostic, tratament și coordonare către specialiști atunci când este necesar. În plus, aceștia înțeleg situația unică a fiecărui pacient, luând în același timp în considerare și alți factori, cum ar fi stilul de viață și statutul socio-economic, atunci când iau decizii privind regimurile de tratament. În cele din urmă, asigurarea unei bune stări de sănătate necesită expertiza unui medic de familie care îi poate ajuta pe pacienți să ajungă la o stare de bine optimă și la un stil de viață sănătos.
O vizită completă și cuprinzătoare la medicul de familie este un prim pas pentru asigurarea unei sănătăți optime. La clinica noastră beneficiați de o evaluare inițială pentru a identifica problemele de sănătate actuale și pentru a discuta orice probleme de sănătate care ar putea necesita o atenție suplimentară. Medicul dumneavoastră va pune de obicei întrebări despre obiceiurile de viață, cum ar fi exercițiile fizice, dieta și nivelul de stres din viața dumneavoastră. Indiferent de motivul pentru care vizitați un medic de medicină de familie, este important să vă simțiți confortabil să discutați orice preocupare pe care o aveți în timpul vizitei. În funcție de rezultatul consultului și evaluării inițiale, medicul de familie vă poate sugera teste sau tratamente suplimentare pentru a vă menține sănătos.
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Ofertă FizioKinetoTerapie. Super prețuri la pachete!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971