Luni – Vineri : 08:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică: Închis

Ce este hematologia?

Hematologia este specialitatea medicală axată pe diagnosticarea, tratamentul și evoluția bolilor care afectează sângele, măduva osoasă și sistemul limfatic al organismului, cum ar fi anemia, leucemia, siclemia și limfomul, tulburări de hemostază, inclusiv hemofilia.

Clinică hematologie Oradea

Acest domeniu lucrează atât cu afecțiuni benigne (necanceroase), cât și maligne, precum și cu organele care formează globulele roșii, globulele albe, hemostazia și funcțiile trombocitelor.

Analizele de sânge oferă informații valoroase pentru diagnosticarea bolilor și tulburărilor hematologice și non-hematologice. Hemoleucograma completă este unul dintre cele mai frecvente teste de sânge utilizate în diagnosticarea bolilor utilizată în diagnosticarea infecțiilor, a anemiei, a cancerelor legate de sânge și a bolilor inflamatorii.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Când ar trebui să fac o programare hematolog?

Celulele roșii din sânge oferă energie organismului nostru, transportând oxigenul către țesuturile din tot corpul. Celulele albe din sânge ajută sistemul nostru imunitar să lupte împotriva infecțiilor. Trombocitele sunt celule sanguine care ajută la încetinirea și oprirea sângerărilor. Plasma este un lichid care ține laolaltă celulele sanguine.

În general, oricine se confruntă cu simptome care se datorează probabil unei probleme legate de sângele lor ar trebui să ia în considerare vizita la Clinica Davidescu pentru diagnostic și opțiuni de tratament.

Unele afecțiuni hematologice sunt asimptomatice la debut, de aceea este recomandata efectuarea analizelor de sânge – Hemoleucograma ca metodă de screening.

Simptomele sunt specifice în funcție de tipul de celule afectate:

 • Oboseală, astenie fizică marcată, paloare, cefalee – atunci când hemoglobina este scăzută;
 • Fața roșie intens spre violaceu cu sclere injectate – atunci când hemoglobina este mărită;
 • Diverse hemoragii – sângerări la nivelul gingiilor, mucoasei nazale, menstruații cu flux abundent, sângerări prelungite dupa extracții dentare sau intervenții chirurgicale;
 • Mărirea ganglionilor cu diverse localizări;
 • Tromboze cu diverse localizări;
 • Scădere semnificativă în greutate;
 • Subfebrilitate, mergând până la febră (peste 38°C);
 • Transpiraţii nocturne abundente, în special în regiunea superioară a corpului;
 • Infecţii frecvente şi neobişnuite;
 • etc.

Consultarea unui hematolog poate deveni necesară în cazul în care prezentați semne de sângerare sau vânătăi excesive, sângerări nazale recurente sau excesive, timpi anormali de coagulare sau alte fenomene îngrijorătoare legate de sânge. În plus, pacienții cu diagnostice anterioare, cum ar fi anemia sau hemofilia, ar trebui să facă vizite regulate la un hematolog pentru a monitoriza progresul și a se asigura că tratamentele actuale îndeplinesc așteptările.

Clinica Davidescu este aici pentru tine

La Clinica Davidescu, privim fiecare dintre pacienții noștri ca pe un individ și adoptăm o abordare consultativă în ceea ce privește tratamentul și recomandările. Echipa noastră experimentată se asigură că fiecare terapie de tratament este personalizată pentru a răspunde nevoilor unice ale pacienților noștri și ale familiilor acestora.

Oferim, de asemenea, acces la teste de diagnosticare individualizate, de ultimă generație, la cele mai recente terapii medicamentoase și la metode de tratament inovatoare – indiferent dacă ați fost diagnosticat recent sau dacă ați primit anterior îngrijire pentru tulburarea de sânge.

Cele mai frecvente tipuri de afecțiuni hematologice cu care se confruntă specialiștii din Clinca Davidescu sunt:

 1. Diagnostic, tratament și urmărire anemie feriprivă
 2. Diagnostic, tratament și urmărire anemie megaloblastică
 3. Diagnostic, tratament și urmărire anemia hemolitică
 4. Diagnostic, tratament și urmărire hemoglobinopatii (talasemie, siclemie)
 5. Diagnostic, tratament și urmărire telangiectazie hemoragică
 6. Diagnostic, tratament și urmărire hemocromatoză
 7. Diagnostic, tratament și urmărire hemoglobinopatii
 8. Diagnostic, tratament și urmărire policitemie
 9. Diagnostic, tratament și urmărire mielofibroză
 10. Diagnostic, tratament și urmărire trombofilie
 11. Diagnostic, tratament și urmărire hemofilie
 12. Diagnostic, tratament și urmărire purpura trombocitopenică idiopatică
 13. Diagnostic, tratament și urmărire boală Von Willebrand
 14. Diagnostic, tratament și urmărire sângerare prin deficit de vitamina K
 15. Diagnostic, tratament și urmărire boli hematologice maligne (leucemie, limfom, mielom, mieloproliferări cronice

Dacă aveți întrebări cu privire la rezultatele testelor, cereți hematologului nostru să vă revizuiască rezultatele și ce va face pentru a determina ce a cauzat rezultatele. Nu ezitați să ne cereți ajutorul, suntem aici pentru dumneavoastră!

Prima vizită la clinica Davidescu

În timpul acestei întâlniri, hematologul va dori să vă descrieți simptomele actuale și starea generală de sănătate și veți beneficia de un examen fizic. Vom stabili tipul de analize de sânge necesare și, după ce rezultatele vor fi analizate, hematologul poate începe să diagnosticheze tulburarea sau boala dumneavoastră de sânge specifică.

La Clinica Davidescu, hematologul nostru:

 • va examina starea dumneavoastră generală de sănătate
 • va identifica schimbările din corpul dumneavoastră care pot fi simptome ale bolilor de sânge
 • va parcurge cu dumneavoastră rezultatele analizelor de sânge
 • vă va explica ce crede că a cauzat acele rezultate
 • va discuta despre ce alte teste ați putea avea nevoie
 • va face un plan de tratament personalizat

La Clinica Davidescu, ne focusăm pe construirea încrederii pacientului deoarece acest lucru permite ca diagnosticul să fie cât mai precis posibil, astfel dezvoltând soluții personalizate.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Consultație200 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:

 • întocmirea unui istoric medical complet
 • efectuarea unui examen clinic
 • diagnosticare și prescriere tratament
 • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Clinica noastră se angajează să ofere îngrijire de înaltă calitate pentru pacienții noștri prin diagnosticarea, evaluarea și tratamentul unei varietăți de tulburări de sânge, cum ar fi anemiile, leucemia, limfoamele, tulburările de coagulare și multe altele. Echipa noastră de specialiști este foarte bine pregătită și expertă în stabilirea diagnosticului cu precizie și rapiditate.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

La Clinica Davidescu, hematologii colaborează cu alți experți din aproape toate specialitățile medicale și chirurgicale pentru a vă individualiza planul de îngrijire în funcție de nevoile dumneavoastră specifice.

Personalul nostru experimentat este dedicat să ofere excelență în îngrijirea și sprijinul pacienților, utilizând în același timp tehnologii de ultimă generație pentru a asigura diagnostice precise și rezultate de succes ale tratamentului. După o evaluare amănunțită, se poate crea un plan individualizat de îngrijire pentru a răspunde nevoilor specifice ale pacientului.

Clinica noastră este pregătită să vă ajute pe dumneavoastră sau pe persoana iubită pe calea spre sănătate și bunăstare.

Echipa medicală

Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.

Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.

Dr.
MEDIC SPECIALIST HEMATOLOGIE

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Un hematolog este un medic specializat în studiul sângelui și al bolilor de sânge și ale organelor care stau la baza sistemului hematopoietic, cum ar fi ganglionii limfatici, splina și măduva osoasă. În general, ei diagnostichează și tratează tulburările legate de hemostază (probleme cu sângerarea sau coagularea), anemie, tulburări trombocitare, anemie falciformă, anemie hemolitică, hemofilie, medicină transfuzională, neoplazii mieloproliferative, printre alte afecțiuni. La Clinica Davidescu hematologii au o cunoaștere aprofundată a diferitelor teste de laborator folosite pentru diagnosticarea tulburărilor de bază legate de afecțiunile hematologice. De asemenea, efectuăm studii clinice privind noi tratamente și examinăm intervențiile existente care pot fi utilizate în moduri noi pentru a ajuta la tratarea mai eficientă a pacienților noștri.
Hematologii tratează o mare varietate de boli și afecțiuni ale sângelui, de la anemie la tulburări de coagulare și cancer. Aceștia oferă diagnostic și tratament folosind cele mai recente progrese în domeniul terapiei biologice, al tehnicilor chirurgicale, al radioterapiei și al chimioterapiei. La Clinica Davidescu hematologii colaborează cu alte specialități, cum ar fi oncologia, genetica, psihiatria, neurologia, imunologia sau endocrinologia, atunci când se suspectează anumite complicații. Pe lângă tratarea proceselor de boală care își au originea în sânge sau a formelor de cancer care au impact asupra sângelui sau măduvei osoase, hematologii pot oferi, de asemenea, consiliere în ceea ce privește monitorizarea de laborator adecvată și consilierea genetică.
Tulburările hematologice sunt afecțiuni care afectează sângele, celulele sanguine și țesuturile care formează sângele în organism. Unele dintre principalele tulburări hematologice includ:
 • Coagulopatii
 • Anemii
 • Trobocitopenii
 • Trombocitoze
 • Hemoglobinopatii
 • Poliglobulii
 • Boli hematologice maligne
Dacă sunteți îngrijorat de orice tip de afecțiune a sângelui sau ați observat schimbări în testele și simptomele legate de sânge, poate doriți să consultați un hematolog. Hematologii sunt medici specializați în tratarea bolilor legate de funcția și compoziția sângelui, cum ar fi anemia, leucemia și tulburările de sângerare. Consultarea unui profesionist poate oferi un diagnostic precis, poate ajuta la gestionarea afecțiunilor existente, poate ține cont de riscurile potențiale asociate cu factorii de stil de viață și poate recomanda măsuri de prevenire pentru a vă menține sănătatea generală. În plus, ar trebui să luați în considerare posibilitatea de a vorbi cu un hematolog dacă vă confruntați cu oboseală persistentă, dificultăți de respirație, modificări ale aspectului pielii, cum ar fi pielea palidă sau vânătăi, sau orice alte efecte secundare grave care pot fi legate de o tulburare de sânge. Consultarea unui specialist este esențială pentru a identifica cauza principală a oricăror complicații și pentru a crea un plan de tratament individualizat, adaptat la nevoile dumneavoastră specifice.
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Oferte Active Clinica Davidescu. Super prețuri la pachete cu plata online!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.