Luni – Vineri : 08:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică: Închis

Ce este chirurgia toracică?

Chirurgia toracică este specialitatea medicală care se concentrează pe tratamentul chirurgical al bolilor care afectează pieptul, inclusiv organe precum plămânii, esofagul și inima. Această ramură a chirurgiei implică atât tehnici deschise, cât și minim invazive pentru a accesa zone ale toracelui în vederea diagnosticării și tratării unor afecțiuni uneori complexe. Chirurgia toracică implică expertiza mai multor tipuri de specialiști, cum ar fi pneumologi, cardiologi în ceea ce privește diagnosticarea și gestionarea acestor afecțiuni.

Clinică chirurgie toracică Oradea

Chirurgii folosesc tehnologii imagistice avansate și instrumente medicale sofisticate pentru a asigura un rezultat terapeutic de succes pentru pacienții lor. În plus, cunoștințele de fiziologie și fiziologie cardiopulmonară sunt seturi de competențe necesare pentru chirurgii toracici, ceea ce le permite să ofere servicii mai bune pentru pacienții lor cu aceste afecțiuni toracice complexe.

Ai nevoie de o intervenție chirurgicală toracică? În cadrul clinicii Davidescu beneficiezi de consultații medicale de specialitate la cele mai înalte standarde de calitate.

Când este necesară chirurgia toracică?

Pacienții care au nevoie de tratament sau intervenție chirurgicală pentru boli sau leziuni ale esofagului, inimii, pereților toracici și plămânilor trebuie să fie supuși unei intervenții chirurgicale toracice. În mod obișnuit, medicii generaliști, pneumologii, cardiologii și gastroenterologii, își îndrumă pacienții către chirurgia toracică atunci când aveți o boală sau o afecțiune care necesită o intervenție chirurgicală la nivelul toracelui. Este posibil să observați simptome precum:

 • Reflux de acid gastric care vă afectează esofagul
 • Durere toracică ce se mută în brațe, umeri, gât și maxilar
 • Palpitații ale inimii
 • Leșinuri frecvente sau amețeli
 • Dificultăți de respirație
 • Tuse, în caz de diagnostic de cancer pulmonar

Rezultatul așteptat al chirurgiei toracice este fie tratarea completă a afecțiunii, fie restabilirea funcției inițiale a organelor și structurilor afectate (în cazul unor leziuni cauzate de leziuni sau boli). În cazul în care nu se așteaptă un tratament complet, pacientul poate cel puțin să experimenteze o ameliorare a semnelor și simptomelor bolii.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Clinica Davidescu este aici pentru tine

Clinica noastră este mândră oferă servicii complete pentru persoanele care se luptă cu diabetul și alte boli metabolice conexe. Profesioniștii noștri cu experiență în domeniul sănătății oferă planuri de nutriție personalizate, tehnici de monitorizare a glicemiei, asistență prin terapie fizică și consiliere pentru a ajuta clienții să își gestioneze afecțiunea. Oferim, de asemenea, coaching pentru dietă și stil de viață pentru a ajuta la susținerea obiectivelor pe termen lung.

Cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă specialiștii în chirurgie toracică din Clinca Davidescu sunt:

 1. Diagnostic, tratament și urmărire tumori benigne ale peretelui toracic
 2. Diagnostic, tratament și urmărire emfizem, fibroză pulmonară
 3. Diagnostic, tratament și urmărire cancer esofagian
 4. Diagnostic, tratament și urmărire hernia hiatală
 5. Diagnostic, tratament și urmărire boala de reflux gastroesofagian sau disfagie
 6. Diagnostic, tratament și urmărire cancerul pulmonar
 7. Diagnostic, tratament și urmărire pectus excavatum (piept scufundat)
 8. Diagnostic, tratament și urmărire stenoză traheală (îngustarea traheei, sau a traheei)
 9. Diagnostic, tratament și urmărire chirurgie minim-invazivă

Chirurgii toracici lucrează în colaborare cu oncologi, pneumologi, radiologi, patologi, gastroenterologi și alți specialiști pentru a crea un plan de tratament individualizat pentru fiecare pacient, care să includă contribuții multidisciplinare.

Chirurgii noștri iau în considerare starea specifică a pacientului, istoricul medical și anatomia acestuia atunci când decid dacă este eligibil pentru o intervenție chirurgicală minim invazivă. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă acest tip de operație este potrivit pentru dumneavoastră. Nu ezitați să ne cereți ajutorul, suntem aici pentru dumneavoastră!

Prima vizită la clinica Davidescu

Cele mai multe proceduri toracice sunt acum efectuate prin procedee minim invazive, prin incizii mai mici, ceea ce duce la timpi de recuperare mai rapizi și la reducerea nevoii de gestionare a durerii.

Veți începe cu o consultație în cadrul căreia chirurgul vă analizează fișa medicală și istoricul medical. Vă puteți aștepta la:

 • Un examen fizic, prin care să vă verificați tensiunea arterială, precum și sănătatea inimii și a plămânilor
 • Teste de diagnosticare, inclusiv radiografii, EKG sau ecocardiogramă
 • Sugestii pentru măsuri de diagnosticare sau terapeutice pentru tratarea afecțiunii dumneavoastră
 • O discuție detaliată despre operația dumneavoastră, inclusiv beneficiile și posibilele riscuri pentru sănătate
 • O explicație a altor opțiuni de tratament
 • Instrucțiuni care să vă ajute să vă pregătiți pentru vizita la spital, pentru procedură și pentru recuperare

Echipa noastră de chirurgi. este pregătită să lucreze cu dumneavoastră și să vă ghideze pe dvs. și pe cei dragi prin acest proces. La Clinica Davidescu, ne focusăm pe construirea încrederii pacientului deoarece acest lucru permite ca diagnosticul să fie cât mai precis posibil, astfel dezvoltând soluții personalizate care îl pot ajuta.

Programează o consultație

Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.

Lista de prețuri

Consultație chirurgie toracică200 Lei
Microchirurgie150 Lei
Puncție pleurală diagnostică400 Lei
Puncție pleurală evacuatorie400 Lei

La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient va implica:

 • întocmirea unui istoric medical complet
 • efectuarea unui examen clinic
 • diagnosticare și prescriere tratament
 • urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului

De ce să alegeți Clinica Davidescu?

Clinica noastră este prima alegere pentru chirurgia toracică datorită îngrijirii de top și a personalului experimentat. Echipa noastră de chirurgi toracici a efectuat numeroase intervenții chirurgicale de-a lungul anilor, ceea ce le oferă atât lor, cât și pacienților noștri, o mare experiență în acest domeniu. Folosim echipamente și tehnologii de ultimă generație, oferind cel mai înalt nivel de siguranță pentru clienții noștri.

Sistemele noastre de monitorizare permit actualizări constante pentru a ne asigura că pacienții beneficiază întotdeauna de cel mai bun tratament disponibil. Avem programări flexibile, prețuri competitive și o locație convenabilă, ceea ce ne face o alegere clară pentru cei care caută servicii de chirurgie toracică de calitate.

Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri

La Clinica Davidescu, specialiștii in chirurgie toracică colaborează cu experți din mai multe specialități pentru a vă oferi o îngrijire completă. Acești experți alcătuiesc echipa dumneavoastră de îngrijire integrată și includ radiologi, patologi, pneumologi, gastroenterologi, oncologi și medici din multe alte specialități, precum și asistenți medicali, echipă multidisciplinară personalizată în funcție de nevoile dvs. individuale

Având toată această expertiză într-un singur loc, îngrijirea dumneavoastră este discutată în cadrul echipei extinse, rezultatele testelor dvs. sunt disponibile rapid, iar programările sunt stabilite în mod coordonat.

Echipa medicală

Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.

Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.

Dr. Elisei Hasan

Medic specialist Chirurgie Toracică

Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.

Recenzii fantastice pentru medicii noștri

Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.

YouTube player

Informații pentru pacient

Chirurgia toracică este un domeniu specializat în medicină care se concentrează pe diagnosticarea și tratamentul bolilor care afectează protecția, funcția și stabilitatea organelor din cavitatea toracică. Aceasta include îngrijirea chirurgicală pentru o varietate de afecțiuni, cum ar fi cancerele plămânilor, esofagului și peretelui toracic; boli ale căilor respiratorii și ale plămânilor, cum ar fi emfizemul; chisturi ale mediastinului, care este un spațiu dintre plămâni; infecții, cum ar fi tuberculoza; traumatisme ale peretelui toracic, plămânilor și diafragmei; și malformații congenitale ale toracelui. În calitate de specialiști, chirurgii toracici înțeleg cât de important este să diagnosticheze rapid, să restabilească buna funcționare a sistemelor de respirație și digestie, în timp ce se ține cont cu atenție de nevoile individuale ale fiecărui pacient. Ei sunt profesioniști foarte bine pregătiți care se străduiesc să ofere rezultate eficiente și pozitive cu ajutorul numeroșilor lor ani de expertiză. Înțelegerea riscurilor asociate cu chirurgia toracică este esențială înainte de a suferi orice procedură, care ar putea implica factori de risc precum interacțiunea cu medicamentele sau timpul de recuperare postoperatorie.
Procedurile chirurgicale toracice obișnuite includ grefe de bypass coronarian, operații de reconstrucție pentru deformări ale structurilor peretelui toracic, lobectomii pentru îndepărtarea tumorilor și a segmentelor de țesut pulmonar deteriorat sau a ganglionilor limfatici, precum și tratamente pentru infecții sau perforații ale esofagului. Procedurile pot include și proceduri minim invazive, cum ar fi ablațiile termice cu laser sau criobiopsiile, precum și operații toracice deschise mai intensive. Pentru a se asigura că se obține un rezultat optim, chirurgia toracică necesită utilizarea tehnologiei imagistice pentru a ajuta la identificarea oricăror afecțiuni din organism, plus instrucțiuni detaliate din partea unui chirurg calificat.
Chirurgia toracică este considerată a fi unul dintre cele mai complexe tipuri de proceduri chirurgicale datorită procesului său complicat și naturii delicate a organelor din piept. Aceasta necesită o cantitate intensă de precizie, acuratețe și atenție la detalii atât din partea chirurgului, cât și a echipei sale. Printre provocările suplimentare se numără timpii lungi de operare, solicitările fizice intense și o rată mai mare de complicații în comparație cu alte tipuri de intervenții chirurgicale. În ciuda acestor provocări, chirurgia toracică oferă beneficii care pot salva vieți și care pot îmbunătăți sau chiar salva nenumărate vieți în fiecare an. Abordarea abilă a provocărilor pe măsură ce acestea apar este, de asemenea, primordială pe tot parcursul chirurgiei toracice, ceea ce înseamnă că este nevoie de concentrare și gândire rapidă pentru un rezultat de succes.
În timpul vizitei inițiale, asistenta noastră medicală și unul dintre medicii noștri se vor întâlni cu dumneavoastră și vor discuta despre starea dumneavoastră. De asemenea, vom efectua un examen fizic și vom analiza toate analizele disponibile. După vizita inițială, este posibil să aveți nevoie să programați teste suplimentare sau programări de urmărire, pe care le vom organiza pentru dumneavoastră. Dacă aveți nevoie de o intervenție chirurgicală, echipa noastră vă va ajuta să vă programați procedura, precum și orice test preoperator necesar. Dacă nu aveți nevoie de o intervenție chirurgicală, în schimb este necesar ca starea dumneavoastră să fie monitorizată atent, la Clinica Davidescu găsiți cei mai buni specialiști.
Da, Clinica Davidescu asigura servicii medicale pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/specialist, astfel pacienții noștri pot beneficia servicii gratuite sau coplată redusă, deoarece clinica noastră este în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Momentan, nu avem colaborări cu asiguratori de sănătate din domeniul privat.

Oferte Active Clinica Davidescu. Super prețuri la pachete cu plata online!

X
Pentru programări telefonice, apelați:

0770 494 971

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.