Cardiologie

Cardiologia este o specialitate prin excelență clinică, în care comunicarea cu pacientul , împreună cu examenul fizic, au o pondere foarte mare în clarificarea diagnosticului și stabilirea conduitei terapeutice. Alături de acestea, un rol important îl au și investigațiile paraclinice specifice, unele utilizate aproape întotdeauna (electrocardiograma), altele doar în unele cazuri particulare.

Electrocardiograma (EKG) este investigația folosită cel mai frecvent. Este o înregistrare grafică a fenomenelor electrice care au loc la nivelul inimii. Ea furnizează informații referitoare la ritmul cardiac și tulburările sale, la afecțiunile sistemului de conducere (blocurile de ramură sau atrio-ventriculare), la hipertrofiile (îngroșarea pereților) și dilatările cavităților cardiace, la ischemie (infarct miocardic, angina) și alte anomalii.

Ecografia cardiacă este investigația cel mai frecvent utilizată după EKG și care aduce cantitatea cea mai mare de informații; ea ,,vede” inima; se pot obține date referitoare la dimensiunile cavităților, la structura și funcția valvelor, la grosimea pereților cardiaci, la contractilitatea miocardică, la fluxurile sanguine normale și patologice, la pericard și vasele mari ș.a.; practic nu există afecțiune cardiacă în care ecografia să nu fie utilă, atât prin evidențierea unor anomalii în unele cazuri, cât și prin excluderea lor în altele.

MEDICI

 1. Dr. Pantea Roșan Larisa- medic specialist cardiolog
 2. Dr. Guitor Romina-Anca- medic specialist cardiolog
 3. Dr. Țica Otilia- medic specialist cardiolog
 4. Dr. Goorah Chandrashekhar- medic specialist cardiolog
1. Spitalul Privat Pneumologie+
ambulator clinic în contract cu CAS
Locația:
Strada Gheorghe Doja nr. 1A, Oradea, Bihor

ORAR:
L-V: 08:00-20:00

Numere de telefon:

2. Ambulator clinic

Locația:
Strada Gen. Magheru nr. 48, sp. comercial, bloc C, Oradea, Bihor

ORAR:
L-V: 08:00-20:00

Numere de telefon:
  3. Ambulator clinic

  Locația:
  Strada 1 Decembrie 1918 nr. 8, Beiuș, Bihor

  ORAR:
  L-V: 08:00-20:00