Boli infecțioase Oradea
Medici Boli Infecțioase. Servicii Medicale de Excelență.
Ce sunt bolile infecțioase?
Specialitatea Boli infecțioase este o specialitate medicală care se ocupă cu studiul bolilor provocate de agenţi infecţioşi transmisibili şi netransmisibili, precum şi cu prevenirea, depistarea, diagnosticarea şi tratarea bolilor provocate de prioni, virusuri, bacterii, fungi, paraziti şi alţi agenţi patogeni.
Ca urmare, acest segment de sănătate publică care vizează specialitatea și specialistul în Boli Infecțioase este un domeniu de responsabilitate majoră, cel puțin din perspectiva dinamicii cu totul particular a potențialelor evoluții epidemice sau endemice contemporane.
Specialitatea Boli Infecțioase presupune cunoașterea și studiul comportamentului organismului uman în relația sa cu diverși agenți etiologici (virusuri, bacterii, paraziti, fungi, prioni).
Domeniul medicilor include diagnosticul etiologic, tratamentul și profilaxia specifică bolilor infecțioase, activitatea științifică de cercetare medicală aplicată și activitatea didactică.
Prin urmare, bolile infecțioase pot fi de tipul:
- Infecții virale
- Infecții bacteriene
- Infecții fungice
- Infecții parazitare
Când ar trebui să fac o programare la un medic infectionist?
Deși este posibil să nu mergeți la medic pentru o răceală, însă atunci când simptomele durează mai mult de câteva zile și se agravează ar trebui să consultați un medic specialist.
Simptomele bolilor infecțioase depind de tipul de boală. Infecțiile fungice provoacă de obicei simptome localizate, precum erupții cutanate și mâncărimi. Infecțiile virale și bacteriene pot avea simptome în mai multe zone ale corpului, cum ar fi febră, diaree, oboseală, simptome gastrointestinale (diaree, greață, vărsături), dureri musculare și de cap.
În același timp, acestea pot avea simptome foarte specifice și tratate diferit în funcție de cât de grave sunt și de cât de mult afectează sistemul imunitar.
De asemenea, puteți preveni unele boli prin vaccinare.
Programează o consultație
Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.
Clinica Davidescu este aici pentru tine
La Clinica Davidescu beneficiați de asistență de specialitate, diagnostic, tratament și monitorizarea evoluției tratamentului. Medicii noștri sunt experți în tratamentul și gestionarea întregului spectru de boli infecțioase acute și cronice, cum ar fi:
Diagnostic, tratament și urmărire infecții al bolilor infecțioase comune cauzate de viruși
- Varicela
- Rujeola
- Meningita
- Boala Lyme
- Oreion
- Poliomielita
- Zona zoster (herpes zoster)
- Răceala comună
- Gripa
- Gastroenterita
- Virusul sincițial respirator (RSV)
- COVID-19
- Hepatita
- Etc.
Diagnostic, tratament și urmărire al bolilor infecțioase comune cauzate de bacterii
- Streptococ
- Stafilococ
- Salmonella
- E. coli
- Tusea convulsivă (pertussis)
- Clostridium difficile
- Tuberculoza
- Boli cu transmitere sexuală
- Infecții ale tractului urinar
Diagnostic, tratament și urmărire al bolilor infecțioase comune cauzate de ciuperci
- Infecții fungice ale unghiilor
- Piciorul atletului
- Candidoza
- Aftele
Diagnostic, tratament și urmărire al bolilor infecțioase comune cauzate de paraziți
- Giardioza
- Toxoplasmoză
- Ascardioza
- Oxiuroza
Multe boli infecțioase cauzate de bacterii pot fi tratate cu antibiotice, cele cauzate de virusuri pot fi tratate cu medicamente antivirale, iar bolile cauzate de ciuperci pot fi tratate cu antifungice. Cu toate acestea, unele boli au devenit rezistente la medicamente. Ar trebui să consultați întotdeauna un medic cu privire la cea mai bună opțiune de tratament pentru simptomele sau boala dumneavoastră particulară.
Soluția este să alegeți Clinica Davidescu pentru sănătatea dumneavoastră. În cadrul clinicii noastre, pacienții beneficiază de servicii medicale de cea mai bună calitate și siguranță.
Prima vizită la clinica Davidescu
La Clinica Davidescu vom discuta despre ceea ce vă puteți aștepta de la prima consultație și vă vom explica pașii pe care îi veți face pentru ca întâlnirea să decurgă mai ușor pentru dvs.
La prima vizită veți completa toate formularele necesare. Dacă nu înțelegeți întrebările sau formularele, va oferim suport – suntem aici să vă explicăm toate informațiile. In continuare, consultația propriu-zisa va consta în:
Documentarea simptomelor
Primul lucru pe care medicul nostru infecționist îl va face este să descopere simptomele dumneavoastră, adresându-vă întrebări detaliate cu privire la problemele cu care v-ați confruntat, la frecvența cu care apar simptomele și la gravitatea simptomelor atunci când acestea există. Veți fi întrebat despre istoricul medical anterior și despre medicamentele pe care le administrați în prezent.
Vă recomandăm să transmiteți medicului orice informație despre simptomele sau afecțiunea dumneavoastră, chiar dacă aveți impresia că ar putea fi neimportantă sau jenantă.
Examinarea fizică
Medicul infecționist va efectua, de asemenea, o examinare fizică. Examinarea fizică joacă un rol mai mic în diagnosticare, deoarece problema se află de cele mai multe ori în interior, mai degrabă decât în cazul în care pacientul are simptome fizice notabile. Cu toate acestea, anumite boli prezintă simptome fizice.
Screeninguri de evaluare a afectării infecțioase
Un astfel de screening implică teste de sânge, probe de urină, probe de scaun, mostre de țesut, exudat și alte proceduri de testare, care oferă o bună indicație a stării generale de sănătate. De asemenea, poate dezvălui informații specifice care ajută la un diagnostic mai precis.
Alte proceduri de testare
Procedurile de imagistică, cum ar fi radiografiile, tomografia computerizată și RMN-ul pot ajuta la stabilirea unui diagnostic precis și la excluderea altor afecțiuni care ar putea cauza simptomele. La biopsie se recurge atunci când se dorește prelevarea unei mostre de țesut dintr-un organ intern pentru testare. De exemplu, o biopsie de țesut pulmonar poate fi verificată pentru o varietate de ciuperci care pot provoca un tip de pneumonie.
În cazul în care medicul infecționist vă prescrie un tratament, acesta se asigură că înțelegeți pe deplin:
- Ce a fost prescris și ce efect ar trebui sa constatați
- Exact când și cât timp trebuie să luați medicamentele
- Efectele secundare potențiale ale medicamentelor și ce trebuie să faceți în cazul în care acestea apar
Dacă sunt necesare consultații de monitorizare, sau dacă vă îndruma către un medic specialist vom face programarea înainte de a pleca din clinica noastră.
Programează o consultație
Pentru a rezerva o programare la Clinica Davidescu vă rugăm să sunați sau să completați formularul de rezervare de mai jos și un membru al personalului vă va contacta în scurt timp.
Lista de prețuri
Administrare vaccin antigripal tetravalent (Vaxigrip) | 150 Lei |
Administrare vaccin antipneumococic | 240 Lei |
Bilanț paraclinic | 150 Lei |
Consultație medic primar boli infecțioase | 200 Lei |
Consultație control (< 30 zile) | 150 Ron |
CT Torace | 270 Lei |
Ozonoterapie / ședință | 350 Lei |
Pachet Ozonoterapie | 2000 Lei |
Terapie oxigen hiperbar 1 ședință (60min) | 200 Lei |
Terapie oxigen hiperbar 1 ședință (90min) | 250 Lei |
Terapie oxigen hiperbar 10 ședințe (60min) | 1750 Lei |
Terapie oxigen hiperbar 10 ședințe (90min) | 2000 Lei |
Terapie oxigen hiperbar 20 ședințe (60min) | 3500 Lei |
Terapie oxigen hiperbar 20 ședințe (90 min) | 4000 Lei |
Terapie oxigen hiperbar 7 ședințe (60 min) | 1250 Lei |
La Clinica Davidescu consultația fiecărui pacient cu doctorul infecționist va implica:
- întocmirea unui istoric medical complet
- efectuarea unui examen clinic
- diagnosticare și prescriere tratament
- urmarire și monitorizare a evoluției tratamentului
De ce să alegeți Clinica Davidescu?
La Clinica Davidescu alocăm toate resursele pentru a asigura fiecărui pacient, servicii medicale de prevenție, diagnosticare și monitorizare la cele mai înalte standarde, bazate pe tehnologie de ultimă generație și servicii medicale realizate de o echipă de specialiști cu experiență. Astfel, asigurăm accesul la serviciile noastre printr-un sistem integrat de clinică medicală și laborator de analize.
Clinica noastră este dedicată găsirii de soluții la problemele legate de bolile infecțioase și încurajează eforturile de colaborare la nivel local și național pentru un control și o gestionare optimă a bolilor infecțioase.
Suntem aici pentru a fi alături de pacient în fiecare etapă a procesului de tratament, de la diagnosticare, la testare, la urmărire și apoi la stabilirea unui plan de îngrijire. Prin plan de îngrijire, ne referim la faptul că pacienții sunt îndrumați pe parcursul întregului proces de îmbunătățire a sănătății, oferind informații privind modul de prevenire a bolilor, precum și diagnosticarea timpurie a acestora.
Suntem aici să acordăm grijă și atenție pacienților noștri
Pentru că vă cunoaștem istoricul medical și înțelegem imaginea de ansamblu a stării dumneavoastră de sănătate, ne ocupăm de orice problemă și să elaborăm soluții în timp util. La Clinica Davidescu colaborăm cu dumneavoastră pentru a stabili un plan cuprinzător de îngrijire care să vă ajute să rămâneți sănătos.
Clinica Davidescu oferă servicii complete, o mare varietate de opțiuni de tratament, cele mai avansate tehnologii de diagnosticare și îngrijire ambulatorie. Resursele noastre avansate sunt susținute de echipe multidisciplinare, înalt calificate, care coordonează și personalizează îngrijirea pentru a răspunde nevoilor unice ale fiecărui pacient.
Vă recomandăm să nu amânați vizita la medicul specialist dacă aveți o suferință, durere sau disconfort sau orice situație (stare) de îmbunătățit, întrucât multe boli pot fi tratate înainte ca acestea să progreseze.
Echipa medicală
Curiozitatea ne ajută să continuăm să evoluăm și să ne dezvoltăm practicile pentru a le oferi pacienților cele mai bune rezultate posibile pentru nevoile lor.
Credem într-o abordare individualizată a îngrijirii pacienților, de aceea ne susținem personalul și medicii noștri prin educație, formare și expunere continuă la cele mai recente cercetări și practici medicale.
Dr. Zaporojan Iulian
medic primar boli infecțioase
Lector Univ. Dr. Csep Andrei
medic primar boli infecțioase
Dr. Alexandra Birta
MEDIC SPECIALIST BOLI INFECȚIOASE (în contract cu CAS)
- Absolventă a Facultății de Medicină din Oradea în 2017.
- Obținerea diplomei de rezidențiat în anul 2022.
- Înscrierea la programul de doctorat în anul 2022.
- Cercetarea doctorală se concentrează pe beneficiul tratamentului recuperator complex în ameliorarea parametrilor fizici și psihologici la pacienții post-COVID-19.
- Scopul cercetării este de a identifica și evalua strategii de tratament eficiente pentru a aduce beneficii semnificative în revenirea pacienților la starea lor optimă de sănătate.
Clinica Davidescu se implică de ani de zile în studii clinice, în efortul de a le oferi pacienților expunerea la cele mai recente metode, susținute științific, de tratament și îngrijire.
Recenzii fantastice pentru medicii noștri
Mulțumim tuturor persoanelor care ne-au apreciat calitatea serviciilor și au dorit să ne lase un review pe Google sau Meta.
Popescu Andrei
Molnar Silviu
Calugar Iulian
Alin Polinca
Brad Livia
Informații pentru pacient
- febră inexplicabilă sau prelungită
- tuse îndelungată
- dureri de cap severe
- mușcătură de insectă sau animal
- probleme de respirație
- erupție cutanată
- probleme bruște de vedere